Ga meteen naar video

Belgische IS-vrouw in Turkse cel

Amerikaans president Donald Trump heeft vandaag officieel het proces in gang gezet om uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen. Volgens Trump is het akkoord niet goed voor de Amerikaanse economie, hij had al het vertrek van de Verenigde Staten uit het akkoord al eerder aangekondigd. Wat zijn de gevolgen voor het klimaatakkoord? Klimaatwetenschapper Valerie Trouet komt naar de studio. 

In Turkije is een Belgische IS-vrouw aangehouden. De Antwerpse Fatima Benmezian was in 2014 naar Syrië vertrokken, en zou daar getrouwd zijn met een Belgische IS-strijder. Ze zat in kamp Ayn Issa, maar kon waarschijnlijk door de inval van Turkije ontsnappen. Als ze moet terugkeren naar België, zal ze hier worden opgesloten, want in 2015 is ze veroordeeld voor deelname aan activiteiten van een terroristisch organisatie. Turkije liet al eerder weten dat ze IS-strijders terug naar hun land van herkomst willen sturen. Gaat Turkije haar ook terugsturen? Débora Votquenne sprak met Levent Gümrückçü, de Turkse ambassadeur in België. 

De debatten tussen de 7 kandidaat-voorzitters voor CD&V starten vanavond. Ze gaan daarvoor langs in elke provincie, en Antwerpen is als eerste aan de beurt. Hun mening over de federale regeringsonderhandelingen zal zeker ook aan bod komen. Pieterjan De Smedt is bij het debat in Antwerpen. 

Intussen heeft de Koning vandaag verder consultaties gehouden met de partijvoorzitters. Iets waarmee oud-premier Yves Leterme zeker bekend mee is. Hoe kijkt hij naar de onderhandelingen? Stein Falk vroeg het hem.

 
Terzake Seizoen 2019 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. VS stapt uit Klimaatakkoord
  2. Magnette informateur
  3. Debat kandidaat-voorzitters CD&V
  4. Belgische IS-vrouw in Turkse cel

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.