Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Donald Trump neemt elke dag hydroxychloroquine tegen het coronavirus

Amerikaanse president Donald Trump heeft laten weten dat hij elke dag hydroxychloroquine neemt tegen het coronavirus. Hij sprak zich al eerder uit over het geneesmiddel als redding voor coronapatiënten. Hydroxychloroquine is een middel tegen malaria. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat het middel helpt tegen corona en wetenschappers waarschuwen voor bijwerkingen. Viroloog Johan Neyts geeft meer uitleg over hydroxychloroquine.

Studenten maken zich volop klaar voor de examens, maar door de coronacrisis verloopt dit helemaal anders. Omdat alles op afstand en online verloopt, voelen veel studenten zich over het hoofd gezien. Eenzaamheid, financiële problemen en gebrekkig internet zijn maar een paar van de problemen waar studenten nu mee te maken hebben. Rectoren Luc Sels (KU Leuven) en Rik Van de Walle (UGent) vertellen over de rol van de universiteiten hierin.

Iedereen is blij met de zon, maar de warmte heeft ook een keerzijde. Omdat het niet regent, heeft Vlaanderen te maken met droogte. Dit is al langer een probleem, en het ziet er niet naar uit dat er binnenkort verbetering in komt. Wat moet er gebeuren? Dirk van Zundert zoekt het uit.

Terzake Seizoen 2020 Aflevering 95 36 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Effecten van hydroxychloroquine
  2. Studenten in coronacrisis
  3. Vlaanderen kampt met droogte

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.