Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Wat betekent koning Filips spijtbetuiging voor de Belgisch-Congolese relaties?

Koning Filip verraste iedereen vandaag met wat hij schreef in een brief aan de Congolese president Félix Tshisekedi. De koning stuurde felicitaties voor de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo, maar betuigde ook zijn ‘diepste spijt’ voor de wandaden begaan in Congo tijdens het bewind van Leopold II en de koloniale periode. Wat betekent dit voor de relatie tussen België en Congo?

Annelies Beck ontvangt vicepremier Alexander De Croo en Congo-expert Nadia Nsayi in de studio. Ze blikken ook terug op 60 jaar onafhankelijkheid.

Het Chinese parlement heeft een nieuwe veiligheidswet aangenomen waardoor China meer controle krijgt in Hongkong. De wet is vanaf morgen van kracht, maar er is nog niet zoveel over geweten. Het is een reactie van Peking op de demonstraties van vorig jaar. Met de wet kan China Hongkong beschermen tegen ondermijning, terroristen en separatisten.

Hoe reageren de inwoners van Hongkong op de nieuwe wet? Dirk van Zundert sprak met Stijn Deklerck, China-expert bij Amnesty International, en Leen Vervaeke, correspondent in China.

 
Terzake Seizoen 2020 Aflevering 123 40 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Spijtbetuiging aan Congo
  2. Controversiële wet in Hongkong

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.