Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De ziekenhuizen slaken een collectieve noodkreet

Onze ziekenhuizen slaken een oorverdovende collectieve noodkreet. Een lockdown is de enige manier om een meltdown van ons gezondheidssysteem te voorkomen, klink het unisono. Intensivist Dominique Benoit doet live zijn relaas vanuit het UZ in Gent. Coronacommissaris Pedro Facon is onze studiogast.

Wat als een mondmasker, handen wassen en anderhalve meter afstand houden niet volstaan om het coronavirus te kraken? Het is een huiveringwekkende gedachte. Maar wetenschappers waarschuwen almaar luider dat het virus zich ook wel degelijk via de lucht verspreidt. We gaan in op het belang van aerosolen met chemicus Jose-Luis Jimenez van de universiteit van Colorado en met viroloog Marc Van Ranst.

Nog geen twee weken na de brutale moord op een geschiedenisleraar in Parijs is Frankrijk opnieuw opgeschrikt door een daad van terreur. In Nice zijn drie doden gevallen bij een mesaanval in een basiliek. De Franse regering heeft meteen het hoogste dreigingsniveau afgekondigd. We gaan live naar collega Steven Decraene in Nice voor een laatste stand van zaken.

 
Terzake Seizoen 2020 Aflevering 208 36 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Lockdown of meltdown?
  2. Ventileren, ventileren, ventileren!
  3. Terreur teistert Frankrijk

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.