Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Er komt een kilometerheffing in Brussel

Vanmorgen werd de Belgische vaccinatiestrategie uit de doeken gedaan. Eerst worden de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra gevaccineerd, alsook de andere medewerkers in de zorgsector. In een tweede fase worden de 65-plussers en de risicopatiënten ingeënt en daarna is het de beurt aan de rest van de bevolking. Intussen stagneren de cijfers van het aantal besmettingen. Moeten we vrezen voor een derde golf? En tegen wanneer geraakt iedereen gevaccineerd? Steven Van Gucht van Sciensano komt naar de studio. 

In Duitsland wordt de Belgische eventsector ingeschakeld om vaccinatiecentra te bouwen. Lauwke Vandendriessche sprak met Tom Van Hemelrijck, CEO van RPG Europe.

De Brusselse regering heeft een akkoord bereikt over de slimme kilometerheffing en stadstol. Het Smart Move-model, dat wordt ingevoerd vanaf 2022, is gebaseerd op het aantal gereden kilometers, het tijdstip en het vermogen van het voertuig. Er kwam onmiddellijk veel kritiek, onder andere van de Vlaamse en Waalse regering. Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) debatteert erover met Brussels staatssecretaris Pascal Smet (sp.a) bij Pieterjan De Smedt.

Terzake Seizoen 2020 Aflevering 232 28 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Vaccinatiestrategie
  2. Stadstol in Brussel

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.