Ga meteen naar video

De eigenaars van zonnepanelen krijgen een compensatie

De terugdraaiende digitale teller ligt uitgeteld op de grond. Na de vernietiging van de Vlaamse regeling voor eigenaars van zonnepanelen heeft het kabinet van bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) in allerijl een compensatieregeling uitgerold. Zal dat volstaan om het vertrouwen van de Vlaming te herstellen? We leggen het voor aan politicoloog Carl Devos (UGent).

Januari is receptiemaand. Het uitgelezen moment voor partijvoorzitters om de troepen toe te spreken. Dit jaar moet dat noodgedwongen digitaal. Pieterjan De Smedt trekt daarom naar alle partijvoorzitters voor een terug- en een vooruitblik. Vanavond is het de beurt aan voorzitter van Groen Meyrem Almaci.

Politieke verantwoordelijkheid. Het is allerminst een holle leuze bij onze Noorderburen. Als gevolg van de zogeheten toeslagenaffaire neemt het voltallige kabinet Rutte ontslag. We ontleden oorzaken en gevolgen met Nederlands collega Arjan Noorlander aan het Binnenhof in Den Haag.

Drie kroonprinsen. Drie grijze heren. Eén van hen wacht de loodzware taak om de grote politieke schoenen van Angela Merkel te vullen. Vraag is of de nieuwe voorzitter van de CDU ook de nieuwe Duitse bondskanselier wordt. Analyse door Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut Amsterdam.

Terzake Vrijdag 15/01 34 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Schaduw over zonnepanelen
  2. Knieval regering Rutte
  3. Wensen uit de Wetstraat: Meyrem Almaci
  4. Nach Mutti kommt Opa

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.