Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Welke koers zullen de N-VA-ondervoorzitters varen?

Dit weekend werden Valerie Van Peel en Lorin Parys tot nieuwe ondervoorzitters verkozen bij N-VA na slechts één ronde. Zij staan de komende drie jaar voorzitter Bart De Wever bij. Opvallend: Theo Francken haalde het niet. Wat betekent deze verkiezing voor de koers van de partij?

Valerie Van Peel en Lorin Parys komen naar de studio. Stein Falk sprak met politiek commentator Rik Van Cauwelaert, en Pieterjan De Smedt ging langs bij Jean-Marie Dedecker, onafhankelijk Kamerlid.

Joseph Borrell, de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie, ging dit weekend - op eigen initiatief - op de koffie bij Russisch minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov. Maar de minister kleineerde de hoogste EU-vertegenwoordiger. Morgen wordt Borrell ter verantwoording geroepen in het Europese parlement. Wat betekent deze diplomatieke rel? Willem Van Mullem heeft een gesprek met Bob Deen, Ruslandexpert Instituut Clingendael.

De technologische en digitale vooruitgang verandert ook de hedendaagse oorlogvoering. Killer Robots kunnen helemaal autonoom een doelwit selecteren, aanvallen én doden. Al tien jaar debatteert de internationale gemeenschap over een mogelijk verbod op deze wapens. Dit jaar is België de voorzitter van de VN-expertengroep. Kan België zorgen voor een consensus over het gebruik van de Killer Robots? Inge Vranken zocht het uit.

Terzake Seizoen 2021 Aflevering 26 34 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Resultaten verkiezing ondervoorzitters bij N-VA
  2. Kritiek na bezoek EU-diplomaat aan Rusland
  3. Killer Robots

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.