Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Komt er een versnelde vaccinatiestrategie?

Het AstraZeneca-vaccin is ook geschikt voor 55-plussers, is het nieuwe advies van de Hoge Gezondheidsraad. Verwacht wordt dat het advies wordt goedgekeurd door de minister van Volksgezondheid. Vlaams minister Wouter Beke liet alvast weten dat de uitnodigingen voor 85-plussers zeer snel verstuurd zullen worden. Vaccinoloog Pierre Van Damme legt uit wat de gevolgen voor de vaccinatiestrategie zijn.

Hoe moet het stikstofprobleem worden aangepakt? Daarover werd vanmiddag gedebatteerd in het Vlaams Parlement. Het is een moeilijk dossier, zeker na het stikstofarrest vorige week. Toen vernietigde de Raad van Vergunningbetwistingen de vergunning voor een pluimveebedrijf, omwille van de stikstofuitstoot en nabijheid van een natuurgebied. Sonja De Becker van Boerenbond en Wilfried Vandaele, N-VA-fractieleider in het Vlaams Parlement, komen naar de studio.

Fidesz, de partij van Hongaars premier Viktor Orbán, neemt ontslag uit de EVP-groep in het Europees Parlement. De Europese Volkspartij heeft vandaag een herziening van een intern reglement goedgekeurd, waarbij leden geschorst of uitgesloten kunnen worden. Orbán was hier erg tegen. Het zat er al langer tegen tussen de EVP en Fidesz. Waarom komt het net nu tot een climax? Willem Van Mullem sprak met professor Europese politiek Steven Van Hecke en Fidesz-parlementslid Balázs Hidvéghi.

Terzake Woensdag 03/03 32 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Versnelde vaccinatiestrategie?
  2. Stikstofprobleem
  3. Orban stapt uit EVP

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.