Ga meteen naar video

Binnenkort kan je jezelf testen op corona

Meer geld voor de zorg, meer handen aan het bed. Dat moet een van de concrete uitkomsten zijn van het sociaal akkoord voor de Vlaamse non-profit sector, dat vandaag werd voorgesteld. Het geeft ruimte om alleen al in de ouderenzorg meer dan 2200 mensen aan te nemen. Maar volstaat dit pakket wel? Dirk Van Zundert stelde de vraag aan Bert Anciaux, directeur van het woonzorgcentrum De Overbron, en aan enkele zorgverleners. Annelies Beck praat erover verder met Margot Cloet (Zorgnet-icuro) en Mieke Vogels, mantelzorgster en voormalig minister van Welzijn voor Groen.

De coronazelftest zit eraan te komen. Voor minder dan 10 euro kan u vanaf 6 april bij uw apotheker uw test kopen, en kijken of u mogelijk besmet bent met het coronavirus. Maar absolute zekerheid geeft de test niet. Een gunstige uitkomst biedt dus geen vrijkaart uit de anderhalve-meter-samenleving. Maar waar dient die test dan wel voor? Lauwke Vandendriessche zocht het uit. We vragen coronacommissaris Pedro Facon om uitleg.

Het zou een primeur zijn. Een vestiging van het pakjesbedrijf Amazon mét vakbondsafvaardiging. Dat is alvast wat er op het spel staat de komende dagen, wanneer 6.000 Amazon-werknemers in het Amerikaanse Bessemer zich over de kwestie kunnen uitspreken. Als de vakbond er komt, zou dat wel eens gevolgen kunnen hebben voor de rest van Amerika. Een reportage van onze Amerika-correspondent Björn Soenens.

Terzake dinsdag 30/03 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot donderdag 29/04

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. De toekomst van de rusthuizen
  2. Zin en onzin van de zelftest
  3. Een vakbond voor Amazon?

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.