Ga meteen naar video

Heeft iedere Brusselaar binnenkort een corona-pas?

Brussels minister-president Rudi Vervoort is voor de invoering van een corona-paspoort, op voorwaarde dat iedereen de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren. Een stok achter de deur voor wie zich niet wil laten vaccineren. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kreeg slechts 70% van de 65+’ers al hun eerste prik, terwijl in Vlaanderen de teller op 90% staat. We trokken naar Knokke en Sint-Joost-ten-Node op zoek naar antwoorden. Brussels coronacrisismanager Inge Neven en viroloog Erika Vlieghe geven tekst en uitleg.

Hoe ver reikt de macht van Apple? Epic Games, de producent van de populaire Fortnite Game, is het beu onderworpen te worden aan het hoge betalingssysteem van de techgigant. In de VS gaat vandaag een belangrijk proces tussen beide bedrijven van start. De uitspraak kan een belangrijk precedent scheppen voor andere bedrijven die hun apps in de App Store aanbieden. Bram Vandeputte schetst de voorgeschiedenis en het belang van deze juridische strijd in de studio.

De federale regering wil voluit inzetten op de definitieve doorbraak van de elektrische wagen. Maar meer elektrische auto’s op de baan betekent meer laadpalen. Zijn we klaar voor deze omwenteling? In Nederland werd die stap al gezet. Stein Falk en Bjorn Van Laere steken hun licht op bij laadpaalkampioenen Amsterdam en Utrecht.

Terzake Maandag 03/05 Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot woensdag 02/06

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Coronapaspoort in Brussel
  2. Apple vs Epic Games
  3. Doorbraak van elektrische laadpalen?

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.