Ga meteen naar video

De PFOS-vervuiling in Zwijndrecht laat sporen na

Deel twee van Joe Bidens reis door Europa is aangebroken. Na de G7-top in Cornwall neemt de Amerikaanse president vandaag deel aan de NAVO-ontmoeting in Brussel. Daar wil hij terug de banden aanhalen met zijn trans-Atlantische bondgenoten. Onder Trumps presidentschap waren de relaties verzuurd geraakt. Welke toekomst gaat de militaire alliantie tegemoet? Wat wil Biden bereiken met zijn doortocht? Correspondente Leen Vervaeke vertelt hoe China hierop reageert. Professor Internationale Politiek David Criekemans (UAntwerpen) analyseert in de studio.

De chemische vervuiling door de 3M-fabriek in Zwijndrecht verhit de gemoederen. Na de soloslim van Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) steigerden haar collega's in de regering, inclusief die van haar eigen partij. De oproep voor een parlementaire onderzoekscommissie bestempelde Jan Jambon als te “voortvarend”, Hilde Crevits vroeg zich af waarom ze dit dossier “na twee jaar op geen énkel moment geproblematiseerd heeft.” Wat betekent Demirs cavalier seul voor de Vlaamse regering? En hoe kan de PFOS-verontreiniging aangepakt worden? Vlaams Viceminister-president Hilde Crevits is onze studiogast.

Dit weekend beloofde de G7 de verdeling van 1 miljard coronavaccins in armere landen. In de Afrikaanse landen verloopt de vaccinatiestrategie traag. Slechts 2 à 3 procent van de bevolking is gevaccineerd. Intussen doen er op sociale media filmpjes met fake news over de vaccins. Stijn Vercruysse trok naar Senegal en volgde daar professor Moussa Seydi, hoofd van de covid-afdeling van een ziekenhuis in Dakar.

Terzake Maandag 14/06 33 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. PFOS-vervuiling laat sporen na
  2. Biden op bezoek bij NAVO
  3. Social media in Senegal zorgt voor vaccinatieangst

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.