Ga meteen naar video

Wie draagt welke verantwoordelijkheid voor de PFOS-vervuiling?

Wie draagt welke verantwoordelijkheid voor de PFOS-vervuiling op en rond de 3M-site in Zwijndrecht? Vanaf vrijdag 25 juni proberen 15 Vlaamse parlementsleden hierop een antwoord te bieden in de parlementaire onderzoekscommissie PFAS-PFAS. Ten laatste tegen eind januari volgend jaar volgt dan het verdict. Wat kunnen we verwachten van deze onderzoekscommissie? Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams parlementslid Hannes Anaf (Vooruit) blikken vooruit. 

Negen Catalaanse separatisten krijgen gratie van de Spaanse regering. De straffen voor hun rol in het onafhankelijkheidsreferendum van 2017 worden kwijtgescholden. Dat maakte Spaans premier Pedro Sánchez vandaag bekend. Een opmerkelijke beslissing: waarom komt Madrid net nu met dit nieuws? En wat met andere Catalaanse onafhankelijkheidsstrijders zoals Puigdemont? Correspondent Sven Tuytens licht de beslissing van de Spaanse regering toe vanuit Madrid.

Goed een half jaar geleden vormde Nagorno-Karabach het strijdtoneel van een wrede oorlog tussen Azerbeidzjan en Armenië. Na zes weken en duizenden doden werd er een wapenstilstand afgesloten tussen beide partijen. Grote delen van het gebied waar voornamelijk mensen van Armeense afkomst wonen, kwamen in handen van Azerbeidzjan. Een akkoord dat slecht viel bij de Armeense bevolking en leidde tot vervroegde verkiezingen. Gisteren trokken de Armeniërs naar het stemhokje. Jan Balliauw verklaart en analyseert de verkiezingsuitslag vanuit Azerbeidzjan. 

Terzake Maandag 21/06 35 min Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Onderzoekscommissie PFOS start deze vrijdag
  2. Spaanse gratie voor Catalaanse separatisten
  3. Armeense verkiezingen na bloedige oorlog

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.