Ga meteen naar video

Ons land veroordeelt de Hongaarse anti-LGBTQI-wet

Ons land nam vandaag samen met Luxemburg en Nederland het voortouw om de Hongaarse anti-LGBTQI-wet te veroordelen. Die verbiedt het om “promotie” te maken voor onder andere homoseksualiteit en betekent in de praktijk dat beelden van bijvoorbeeld holebi's en transpersonen overal verboden zijn. Op de Europese Raad van de ministers van Buitenlandse Zaken vanmiddag schaarden nog 10 andere EU-lidstaten zich achter een gezamenlijke verklaring waarin ze de wetgeving veroordelen. Blijft het bij een veroordeling of volgen effectieve sancties en een rechtszaak? Politicologe Louise Hoon (VUB) is onze gaste. 

Meer dan een mand zaten Marc Van Ranst en zijn gezin ondergedoken in een safehouse. Met de vondst van het lichaam van Jürgen Conings dit weekend is een einde gekomen aan de dreiging die van hem uitging richting de viroloog. Al betekent het niet dat hij geen beveiliging meer nodig zal hebben: meer dan een jaar coronacrisis betekent voor Marc Van Ranst ook al een lange stroom bedreigingen. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen periode? 

De PFAS-vervuiling in Zwijndrecht is niet uniek. Ook Nederland werd enkele jaren geleden geconfronteerd met zware bodemvervuiling door de forever chemicals. In Dordrecht werden de hoogste waarden gemeten. Welke lessen kunnen we trekken uit het Nederlandse epicentrum van de bodemvervuiling? Lauwke vandendriessche trok naar Dordrecht op zoek naar antwoorden.

Al voor het tweede schooljaar op rij vieren zesdejaars het einde van hun middelbare schoolcarrière op afstand van elkaar en met mondmaskers. Voor de laatstejaars aan de koninklijke balletschool in Antwerpen kregen die regels nog een heel andere dimensie. Tot hun grote opluchting mochten ze dit weekend hun afstudeerproject op een podium én voor publiek opvoeren.

Terzake Dinsdag 22/06 37 min Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. EU veroordeelt Hongarije
  2. PFAS in Nederland
  3. Een maand ondergedoken
  4. Afstuderen in een coronajaar

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.