Ga meteen naar video

Staat de deltavariant een zorgeloze zomer in de weg?

Alle coronacijfers blijven dalen, afgelopen zondag werden de coronamaatregelen in ons land opnieuw versoepeld en vandaag was de drukste dag op de luchthaven van Zaventem sinds maart 2020. Toch wordt in andere landen de vrijheid opnieuw ingeperkt omwille van de oprukkende deltavariant. De WHO vreest zelfs een nieuwe golf als we niet voorzichtig blijven. Staat de deltavariant een zorgeloze zomer in de weg? We vragen het aan Hans Kluge.

Het personeelstekort in de Vlaamse woonzorgcentra kwam door de coronacrisis hoog op de agenda te staan. Vanaf vandaag treedt het sociaal akkoord dat de Vlaamse regering en de sociale partners in maart sloten in werking en kunnen er in Vlaanderen 2.260 voltijdse personeelsleden extra worden aangeworven. De vraag blijft waar ze dat extra personeel zullen vinden om die broodnodige aangepaste en aandachtige zorg te bieden.

In China wordt vandaag het 100-jarig bestaan van de communistische partij gevierd. 70.000 Chinezen luisterden op het Tiananmenplein naar de toespraak van partijleider en president Xi Jinping en bezongen met De Internationale de verwezenlijkingen van de volksrepubliek. "Wie ons wil intimideren, zal botsen op een muur van staal" klonk het zelfzeker bij Xi. Hoe staat het vandaag met de partij die sinds 1949 onafgebroken aan de macht is? En hoe ernstig moeten we de dreiging van China nemen? Sinoloog Bart Dessein (UGent) is onze gast.

Terzake Donderdag 01/07 31 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Deltavariant
  2. Meer handen aan het bed
  3. Eeuwfeest communistische partij China

Deze video is beschikbaar op 1 juli 2021 om 20:00.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.