Ga meteen naar video

De situatie in Wit-Rusland blijft gespannen

De Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanovskaja weigert terug naar haar land te vliegen vanuit Tokio. Gisteren werd ze uit haar team gezet op de Olympische Spelen en werd ze naar de luchthaven gebracht. Maar daar weigerde ze op het vliegtuig te stappen en vroeg ze bescherming aan de Japanse politie. De atlete verblijft momenteel in de Poolse ambassade in Tokio en heeft een humanitair visum gekregen. Hoe reageert Wit-Rusland? Geert Groot Koerkamp geeft meer duiding vanuit Moskou.

Een jaar na de protesten tegen de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland is de situatie er nog altijd gespannen. President Loekasjenko is aan de macht gebleven, en vele mensen moesten na de protesten vluchten en werden hardhandig aangepakt door het regime. Jan Balliauw sprak met een journaliste, een ex-rechter en een basketbalspeelster.

Wie voet zet op Britse bodem, moet niet langer 10 dagen in quarantaine als hij een bewijs van volledige vaccinatie en een negatieve test kan voorleggen. Goed nieuws dus voor reizigers en toeristen. Maar vinden de Britten dit wel een goed idee? Bram Vandeputte is in Londen.

In Wallonië heeft de regenvloed veel verwoest. Mensen zijn hun huis, auto en bezittingen kwijt. Scholen en kerken zijn zwaar gehavend. In het dorpje Fraipont woont al jaren het Vlaamse koppel Yola en Guy. Ook zij zijn veel verloren. Maar ervaren ook de grote solidariteit in het dorp en van vrijwilligers, waaronder de bewoners van het asielcentrum die mee komen helpen. Kristien Bonneure en Marieke Dermul gingen kijken in het dorpje.

Terzake Maandag 02/08 27 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Wit-Russische atlete wil niet terug naar eigen land
  2. Reizen naar het Verenigd Koninkrijk
  3. Grote solidariteit in Fraipont na regenvloed

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.