Ga meteen naar video

De migrantenstroom zorgt voor een koude oorlog tussen Parijs en Londen

Politiek gepoker in Parijs en Londen. Met als inzet honderden migranten die zich wagen aan de levensgevaarlijke oversteek via het Kanaal van Frankrijk naar Groot-Brittannië. De Fransen zouden te weinig aanvangen met Britse centen, de Britten dreigen met pushbacks. Bram Vandeputte schetst het bedenkelijke schouwspel. Analyse door correspondente Fleur Launspach in Londen.

“We hebben fouten gemaakt.” Het zijn de woorden van Douglas London die 34 jaar lang voor de CIA werkte, ook toen de aanslagen van 9/11 gebeurden. Inge Vrancken sprak met London over die vreselijke dag en over wat volgde, tot en met de recente terugtrekking van de Amerikaanse troepen in Afghanistan.

In Mississippi, de armste staat van Amerika, kampt bijna één inwoner op twee met problematisch overgewicht. Groeten en fruit staan zelden op het menu in de staat die als voedselwoestijn bekend staat. Het gevolg is een regelrechte obesitasepidemie met hoge aantallen beroertes en hartaanvallen. Björn Soenens tekent getuigenissen op in de stroke belt.

Terzake Vrijdag 10/09 29 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot zondag 10/10

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Koude oorlog op Kanaal
  2. “We hebben fouten gemaakt”
  3. Stroke Belt

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.