Ga meteen naar video

Wat kan de overheid doen om de betaalbaarheid van de energieprijzen te garanderen?

De energieprijzen swingen de pan uit en het ziet er niet naar uit dat het snel zal veranderen. Onze gasprijs blijft maar stijgen, vooral omdat de prijs van de gas zelf is toegenomen. Wat kan de overheid doen om de betaalbaarheid te garanderen? Bert Wollants (N-VA) en Kris Verduyckt (Vooruit) gaan in debat.

Iedereen droomt van een leefbare stad, maar soms botsen de belangen. In Gent bijvoorbeeld, waar de nood aan voldoende studentenkoten conflicteert met het behouden van groene ademruimte. De plannen van de UGent om een vijftig jaar oud bos aan campus De Sterre te laten wijken voor 212 studentenkamers, stuit op hevig verzet. Lauwke Vandendriessche ging kijken.

De Franse presidentsverkiezingen liggen nog zeven maanden van ons verwijderd, maar meer en meer kandidaten stellen zich dezer dagen al kandidaat. Na Marine Le Pen (Rassemblement National) en brexitonderhandelaar Michel Barnier (Les Républicains), doet nu ook de Parijse burgemeester Anne Hidalgo voor de PS een gooi naar het presidentschap. Inge Vrancken blikt vooruit.

Terzake Maandag 13/09 27 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot woensdag 13/10

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Energieprijzen door het dak
  2. Groene long versus woningnood
  3. Anne Hidalgo doet gooi naar Elysée

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.