Ga meteen naar video

De blauwdruk van het toekomstige Europese beleid oogt ambitieus

Onze energiefactuur is een complex kluwen van kosten, diensten en taksen. Nu de prijzen van elektriciteit en aardgas stijgen, komen de taksen van de federale en regionale overheden in het vizier om de factuur voor iedereen betaalbaar te houden. De overheid kan de taksen terugschroeven, maar wie is dan het kind van de rekening? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) is onze studiogast.

Swung op het Schumanplein. De blauwdruk van het toekomstige Europese beleid bij monde van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen oogt ambitieus. De Unie is een wereldmacht en wil die positie verder uitdiepen en uitdragen, klinkt het. Zal de demagogie ook gevolgd worden door daadkracht? Hoofd van de Belgische vertegenwoordiging bij de Europese Commissie Stefaan De Rynck reageert.

Jaarlijks komen naar schatting 25 vrouwen om het leven als gevolg van partnergeweld. Dat onrustwekkende aantal is mogelijk nog een onderschatting, want officiële cijfers over femicide zijn er niet. Vast staat dat het geweld toenam en ernstiger werd tijdens de coronacrisis en de lockdown. Analyse door Pascale Franck van het Family Justice Center in Antwerpen.

Terzake Woensdag 15/09 33 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Dure winter op komst?
  2. Nieuw Europees elan?
  3. Geweld tegen vrouwen

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.