Ga meteen naar video

Het ziektebriefje van Sihame El Kaouakibi stoot op veel onbegrip

De expertengroep Gems trekt nog maar eens aan de noodrem. Ze waarschuwen dat mondmaskers een cruciaal element zijn en blijven in de strijd tegen het coronavirus. Dat staat in schril contrast met de roep om versoepelingen. Ook de quarantaineregeling voor lagere scholen staat onder druk. Het belooft een pittig Overlegcomité te worden. We blikken vooruit met voorzitter van Vooruit Conner Rousseau.

Ziekteverlof met volledig behoud van loon. Het is weinigen gegeven. Parlementsleden behoren tot dat selecte clubje. Sihame El Kaouakibi maakt er dankbaar gebruik van en dat stoot op veel onbegrip. Pieterjan De Smedt maakt ons wegwijs in het speciale statuut van volksvertegenwoordigers. Conner Rousseau reageert.

Het zijn hoogdagen voor diplomaten met Aziatische expertise. Met Aukus hebben de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië een nieuw veiligheidspact gesmeed dat een dam moet opwerpen tegen de Chinese almacht in de regio. Peking heeft dan weer topoverleg met Moskou en Delhi over de toekomst van Afghanistan. Geert Groot Koerkamp loodst ons door het diplomatieke mijnenveld.

Terzake Donderdag 16/09 30 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Herfst met mondmasker?
  2. Ziektebriefje zaait onbegrip
  3. Muur tegen China?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.