Ga meteen naar video

Thomas Dermine vraagt federaal geld voor de schade door de overstromingen

Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) wil een solidariteitsfonds van 1,2 miljard euro voor de schade door de zware overstromingen in juli. En hij vraagt aan de federale overheid om de helft van dat bedrag, 600 miljoen euro. Pieterjan De Smedt sprak met de staatssecretaris. 

In Rwanda is de Belgische Rwandees Paul Rusesabagina schuldig bevonden aan terreur. Hij krijgt daarvoor de maximumstraf van 25 jaar. Rusesabagina is de inspiratiebron voor de film ‘Hotel Rwanda’, hij redde tijdens de Rwandeze genocide in 1994 meer dan 1.000 Tutsi’s. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès is het proces niet eerlijk verlopen. Stijn Vercruysse volgde het proces.

‘Verenigd Rusland’, de partij van president Poetin, heeft de verkiezingen gewonnen. Jan Balliauw bespreekt de uitslag vanuit Sint-Petersburg.

Morgen is het Prinsjesdag in Nederland, maar er is weinig reden tot vieren. De Nederlandse regeringsformatie duurt al 185 dagen, en zit muurvast. Nynke de Zoeten, politiek verslaggever van Nieuwsuur, legt uit waarom.

Terzake Maandag 20/09 31 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 2 dagen beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Dermine vraagt federaal geld
  2. 25 jaar cel voor Rusesabagina
  3. Russische verkiezingen
  4. Nederlandse formatie zit muurvast

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.