Ga meteen naar video

Huurders van sociale woningen kunnen op een zwarte lijst terechtkomen

Huurders van sociale woningen, die overlast veroorzaken of hun woning beschadigen of verwaarlozen, zullen vanaf 2023 op een zwarte lijst terechtkomen. Om hoeveel mensen gaat het en hoe past de maatregel in het bredere sociale woonbeleid van de Vlaamse regering? Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) en Vlaams fractieleider van Groen Björn Rzoska gaan in debat.

Beleggers en investeerders houden wereldwijd hun adem in nu het Chinese conglomeraat Evergrande dreigt failliet te gaan. Enkele watchers maken de vergelijking met de val van de Amerikaanse bank ‘Lehman Brothers’ in 2008, maar gaat die vergelijking wel op? Is een Chinese vastgoedcrisis in de maak en hoe ver kunnen de gevolgen reiken? Dirk van Zundert zocht het uit.

Vandaag is het precies zeven jaar geleden dat de Houthi-rebellen de Jemenitische hoofdstad Sanaa veroverden. Miljoenen mensen leven er in hongersnood en kunnen niet overleven zonder hulp van buitenaf.Inge Vrancken sprak met Jean-Nicolas Beuze, de VN-vertegenwoordiger in Jemen, die geld en een politieke oplossing voor ‘de vergeten oorlog’ vraagt.

Terzake Dinsdag 21/09 30 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 3 dagen beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Zwarte lijst voor sociale huurders
  2. Evergrande, China’s Lehman Brothers?
  3. De vergeten oorlog in Jemen

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.