Ga meteen naar video

Het belooft een hete herfst te worden voor Vivaldi

Het belooft een hete herfst te worden voor Vivaldi, want er liggen belangrijke thema’s zoals begroting, pensioenen en ethische dossiers op tafel. Maar de samenhang tussen de coalitiepartners is soms ver te zoeken. Pieterjan De Smedt volgde het eerste vragenuurtje in de Kamer. Politicoloog Carl Devos blikt vooruit.

Vooruit heeft een wetsvoorstel klaar met een juridisch kader voor draagmoederschap. Momenteel is dit niet juridisch geregeld in België. De draagmoeder blijft de wettelijke moeder en de wensouders adopteren het kind. Maar wat als het niet loopt zoals afgesproken? Bart Philtjens kwam jaren geleden als wensouder en biologische vader van ‘baby D.’ in een juridische strijd terecht. Hoe kijkt hij hierop terug? En vroedvrouw Ellen Van Moer begeleidt draagmoeders in UZ Brussel. Wat vindt zij van het voorstel? 

In Stuttgart, dé autostad van Duitsland, zijn de Groenen aan de macht. De band met de auto- en metaalindustrie lijkt goed, maar de jonge klimaatactivisten zijn minder positief. Wat betekent dit voor de verkiezingen? Kunnen de Groenen hun beleid overbrengen op heel Duitsland? Bram Vandeputte sprak met Peer-Michael Dick, CEO Südwestmetall, klimaatactivisite Nisha Toussaint-Teachout en Anna Christmann, kandidaat voor Die Grünen.

Terzake Donderdag 23/09 29 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 5 dagen beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Team Vivaldi?
  2. Geen juridisch kader voor draagmoeders
  3. Duitse Groenen

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.