Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Wat werd er aangekondigd op de Septemberverklaring van de Vlaamse regering?

Het was uitkijken naar de Septemberverklaring van de Vlaamse regering vandaag. Hoe gaat de coronacrisis betaald worden? Een opmerkelijke maatregel was de verlaging van de registratierechten bij aankoop van een eerste woning. Pieterjan De Smedt praat met viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) over de maatregelen en over PFOS. Vlaams minister van Begroting en Financiën Matthias Diependaele (N-VA) licht de maatregelen toe in de studio.

Het Verenigd Koninkrijk kampt met lege benzinestations. Er is namelijk een tekort van vrachtwagenchauffeurs om de brandstof te leveren. Supermarkten hebben ook te kampen met lege rekken, en er wordt zelfs gevreesd voor een kalkoenentekort tegen Kerstmis. Volgens de Britse regering heeft dit niets te maken met Brexit, volgens de sectoren wel. Correspondent Fleur Launspach legt uit wat er aan de hand is.

De Duitse sociaaldemocraten zijn de winnaars van de verkiezingen. Verliezer is CDU/CSU, de partij van Angela Merkel. Toch wil boegbeeld Armin Laschet proberen een regering te vormen. Maar Olaf Scholz van de SPD is dit ook van plan. Bram Vandeputte blikt vooruit.

Terzake Maandag 27/09 32 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 1 dag beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Septemberverklaring
  2. Brandstoftekort
  3. Wie volgt Merkel op?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.