Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De oppositie uit scherpe kritiek op de Septemberverklaring

De oppositie uit scherpe kritiek op de Septemberverklaring. Vooral mensen met een laag loon of in armoede lijken door de mazen van het net te vallen. Anderhalf jaar geleden getuigde Cindy in Terzake over de financiële moeilijkheden door de corona. Wat betekenen de maatregelen voor haar? In de studio gaan Vlaamse Fractieleiders Hannelore Goeman (Vooruit) en Chris Janssens (Vlaams Belang) in debat.

Het wordt een zeer belangrijke week voor Amerikaans president Biden. Zijn ambitieus infrastructuurplan moet gestemd worden door het Huis, samen met een ander sociaal plan, met thema’s als kinderbijslag, onderwijs, de gezondheidsverzekering en het klimaat. De Democraten willen dit graag zonder de Republikeinen erdoor krijgen, maar dan moet iedere Democraat dit goedkeuren, wat momenteel niet het geval is. Daarenboven dreigt ook nog een ‘shutdown’ omdat het schuldenplafond te hoog is. Thomas Degraeve legt uit wat er precies allemaal op het spel staat voor Biden.

Slecht nieuws vanuit Frankrijk: de wijnoogst is bedroevend slecht dit jaar, tot 70 procent minder druiven. Oorzaak: de extreme weersomstandigheden en de klimaatverandering. De wijnboeren beseffen dat ze zich moeten aanpassen, maar dat is niet zo makkelijk. Ook klimaatwetenschappers zoeken mee naar oplossingen. Steven Decraene trok naar de Bourgogne.

Terzake Dinsdag 28/09 36 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Nog 2 dagen beschikbaar

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Parlementaire wedden
  2. Debat Septemberverklaring
  3. Make-or-break voor Biden
  4. Slechte wijnoogst door extreem weer

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.