Ga meteen naar video

Na de lockdown in Kortrijk en Waregem gisteren blijven er vele vragen over

Na de lockdown in Kortrijk en Waregem gisteren blijven er vele vragen over. Heeft de 18-jarige jongen, die kampt met psychische problemen, genoeg hulp gekregen? Lauwke Vandendriessche blikt terug op de gebeurtenissen. Dokter Frieda Matthys, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie, komt naar de studio.

Afghanistan wordt nu geregeerd door de Taliban, maar de regering wordt niet erkend door de internationale gemeenschap. En daardoor zijn verschillende fondsen, zoals van de Wereldbank en het IMF, stopgezet. Intussen is er amper gezondheidszorg in Afghanistan door gebrek aan middelen en personeel. En er dreigt hongersnood. Wat moet en kan de internationale gemeenschap doen? Inge Vrancken sprak met gezondheidswerkers en activisten ter plaatse. Jan Vandemoortele, oud-diplomaat Verenigde Naties en econoom, geeft meer duiding in de studio.

Twee journalisten krijgen de Nobelprijs voor de Vrede, Dimitry Muratov uit Rusland en Maria Ressa uit de Filippijnen. Bram Vandeputte maakte een portret van Maria Ressa.

Terzake Vrijdag 08/10 34 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot zondag 07/11

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Federale begroting
  2. Nood aan hulp
  3. Erkenning Taliban?
  4. Nobelprijs Vrede

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.