Ga meteen naar video

Wat kunnen we verwachten van het begrotingsoverleg?

De deadline van het begrotingsoverleg nadert. Eén van de maatregelen is al bekend: het sociaal tarief voor lage inkomens wordt verlengd, en mensen die dat tarief hebben, krijgen een eenmalige korting van 80 euro. Wat ligt er nog op de onderhandelingstafel? Pieterjan De Smedt geeft een stand van zaken.

De varkensboeren hebben het zwaar. Door de lage omzet en marges, de coronacrisis en de sluiting van de Chinese markt door varkenspest heeft de sector het water aan de lippen. Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits vraagt aan Europa om de regels voor staatssteun te versoepelen en trekt 16 miljoen euro uit voor de varkensboeren. Wat kan de sector doen om te overleven, en moet het anders? Annelies ontvangt voorzitters Sonja De Becker (Boerenbond) en Hendrik Vandamme (Algemeen Boerensyndicaat) in de studio.

Een corruptieonderzoek in Oostenrijk maakt een einde aan het bondskanselierschap van Sebastian Kurz. Zaterdag trad hij af, “om chaos te voorkomen”. Bram Vandeputte licht toe waarover de zaak gaat.

Terzake Maandag 11/10 28 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot woensdag 10/11

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Wat te verwachten van de begroting
  2. Corruptieschandaal in Oostenrijk
  3. Steun voor varkensboeren voldoende?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.