Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Fedasil kan het toegenomen aantal asielaanvragen niet langer slikken

Te weinig personeel. Te weinig plaats. Het aanmeldcentrum van Fedasil kan het toegenomen aantal asielaanvragen niet langer slikken. Zijn het de eerste symptomen van een nieuwe asielcrisis? Of veeleer een samenloop van omstandigheden? Directeur-generaal van Fedasil Michael Kegels is onze studiogast. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Madhi (CD&V) reageert vanuit de Albanese hoofdstad Tirana.

Een hoog hek, prikkeldraad en meer militairen. Ziedaar de Poolse poging om de vluchtelingenstroom aan de grens met Wit-Rusland een halt toe roepen. Volgens waarnemers zou er ook sprake zijn van illegale pusbacks. Jan Balliauw trekt naar de grensregio en ontsluiert de verborgen agenda achter het harde Poolse migratiebeleid.

“Je gaat naar de halte, je wacht en je hoopt.” Zo omschrijven Romeinen de lamentabele toestand van het openbaar vervoer in de Italiaanse hoofdstad. Het centrum van Rome herbergt majestueuze schoonheid, die fel contrasteert met de misselijkmakende lelijkheid in de buitenwijken. Willem Van Mullem toont de gespletenheid van de eeuwige stad. Bij Kathleen aan tafel analyseert hij de neergang van de Vijfsterrenbeweging en Lega.

Terzake Maandag 18/10 37 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Nieuwe asielcrisis?
  2. Militairen tegen migratie
  3. De rafelrand van Rome

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.