Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Bij huiszoekingen werd anderhalve ton drugs, een drugslab en wapens gevonden

Het federaal parket bracht gisteren goed nieuws naar buiten. Bij verschillende huiszoekingen werd meer dan anderhalve ton drugs gevonden, een drugslab, wapens en luxegoederen. 27 personen zijn aangehouden. Het was dankzij het ontcijferen van het Sky ECC telefoons dat de speurders het criminele netwerk in kaart konden brengen. Hoe groot is deze doorbraak? Ken Witpas is drugsmagistraat in Antwerpen. Bob Van den Berghe coördineert het Container Control Program van de Verenigde Naties.

De Poolse wetgeving heeft voorrang op het EU-recht, zo besliste het Grondwettelijk Tribunaal in Polen begin oktober. Het was dan ook een gespannen ontmoeting tussen Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, en Pools premier Mateusz Morawiecki. Wat betekent deze beslissing? Staat Polen al met één been buiten de EU? Komt er een Polexit? Jan Balliauw trok naar Polen.

De Noordpool herbergt een enorm groot economisch potentieel aan grondstoffen. En is dus gegeerd goed voor verschillende landen. Wordt de Noordpool de inzet van een geopolitiek spel tussen Noorwegen, Denemarken, Canada, de Verenigde Staten en Rusland? Bram Vandeputte brengt het in kaart.

Terzake Dinsdag 19/10 32 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Strijd tegen drugs
  2. Spanning tussen EU en Polen
  3. Van wie is de Noordpool?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.