Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De besmettingscijfers stijgen, sommige gemeenten nemen zelfs opnieuw maatregelen

De besmettingscijfers stijgen. Sommige gemeenten nemen zelfs opnieuw maatregelen zoals mondmaskers dragen. Normaal gezien is het volgende vrijdag het laatste Overlegcomité, en is dat ook het einde van de federale fase. Maar kan dit wel, nu de coronacijfers opnieuw stijgen? Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) komt naar de studio.

De North Seas Energy Cooperation komt vandaag samen in Oostende. De NSEC bestaat uit negen landen en de Europese Commissie en ondersteunt offshore windenergie en de infrastructuur hiervoor. Maar windenergie op zee heeft gevolgen op het land, zoals hoogspanningslijnen. En dat zien verschillende burgemeesters in West-Vlaanderen niet zitten. Dirk van Zundert trok naar de Belgische kust.

Eén jaar geleden werd de Franse leerkracht Samuel Paty onthoofd nadat hij een les gegeven had over vrijheid van meningsuiting en cartoons over de profeet Mohammed had getoond. Het debat rond laïcité; de absolute scheiding tussen Kerk en Staat, laaide hoog op in Frankrijk. Steven Decraene trok naar Frankrijk en en zag op school wat er sindsdien veranderd is.

Terzake Woensdag 20/10 31 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Windenergie op zee boomt
  2. Nieuwe coronagolf?
  3. 1 jaar na moord op Samuel Paty

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.