Ga meteen naar video
Meer van dit programma

De Vlaamse overheid kan opnieuw lokale geloofsgemeenschappen erkennen

De Vlaamse overheid kan opnieuw lokale geloofsgemeenschappen erkennen. Dankzij een nieuw decreet is de jarenlang impasse doorbroken. Wie erkend wil worden, moet wel aan een aantal nieuwe criteria voldoen en er komt ook een controledienst. Zal die nieuwe aanpak het samenleven in Vlaanderen bevorderen? Bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open VLD) gaat in debat met partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang).

Vlaanderen kampt met een lerarentekort, maar in Brussel is de situatie ronduit dramatisch. Zes op de zeven scholen hebben openstaande vacatures. In de ergst getroffen scholen is tot een vierde van het personeelskader niet ingevuld. Dreigen sommige scholen straks noodgedwongen te moeten sluiten? Lauwke Vandendriessche trekt naar Molenbeek en Schaarbeek.

Doet Éric Zemmour straks een gooi naar het Élysée? Die vraag houdt de Fransen in de ban. Zijn pen is radicaler en rechtser dan die van Le Pen en dat trekt de aandacht in Frankrijk. Met zijn parler-vrai en met de hulp van een bevriend miljardair groeide Zemmour in geen tijd uit tot een politiek fenomeen. Steven Decraene schetst een portret van ‘Trump aan de Seine’.

Terzake Donderdag 21/10 33 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Heilzaam of heksenjacht?
  2. Ketje zoekt leerkracht
  3. Van polemist tot president?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.