Ga meteen naar video
Meer van dit programma

In Brussel leven er veel minderjarigen die van buiten de EU komen op straat

In Brussel leven er niet-begeleide minderjarigen die van buiten de Europese Unie komen op straat. Ze vallen tussen de mazen van het net en belanden vaak in criminaliteit. Sofie Vaes en Débora Votquenne spraken met een jongen van Maghrebijnse afkomst die momenteel in de instelling in Everberg zit.Waar moeten deze jongeren naartoe? Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn (CD&V), komt naar de studio.

Op 24 november 1991 won de extreemrechts partij Vlaams Blok de verkiezingen, en brak de partij definitief door in Vlaanderen. 30 jaar later spreekt Pieterjan De Smedt met Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Patrick Dewael (Open Vld) over ‘Zwarte Zondag’.

In Duitsland werd vandaag het regeerakkoord voorgesteld. De drie partijen, de sociaaldemocratische SPD, de Groenen en de liberale FDP, willen een ambitieus klimaatbeleid voeren en een “nieuwe start” nemen in het migratiebeleid. Begin december zal de nieuwe regering de eed afleggen. Bram Vandeputte licht het akkoord toe, en de toekomst zonder Angela Merkel als bondskanselier.

Terzake Woensdag 24/11 34 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot vrijdag 24/12

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Niet-begeleide minderjarigen op straat
  2. Regeerakkoord in Duitsland
  3. 30 jaar Zwarte Zondag

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.