Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Zijn nieuwe golven met nieuwe coronavarianten het nieuwe normaal?

De zwaar gemuteerde coronavariant B.1.1.529 houdt momenteel lelijk huis in Zuid-Afrika en is wellicht besmettelijker dan de deltavariant. Slik. Zijn nieuwe golven met nieuwe varianten het nieuwe normaal? Moeten we (eindelijk) werk maken van een wereldwijde dam? Analyse door viroloog Marc Van Ranst, infectiologe Erika Vlieghe en vicepremier Petra De Sutter (Groen).

We moeten opnieuw collectief strakker in het gareel. Het nachtleven gaat op slot, er komt een sluitingsuur voor de horeca en de onderwijsministers broeden op ‘doortastende maatregelen’. Met die verstrengde aanpak hoopt de overheid de curve te kraken. Zullen de maatregelen volstaan of lonkt er alsnog een nieuwe lockdown? Erika Vlieghe en Petra De Sutter reageren.

De aanhoudende coronapandemie is een economische strop rond tal van sectoren. Maar elke crisis baart ook winnaars. De bezorgeconomie floreert, online supermarkten zijn nieuwkomers in dat segment in ons land. Sofie Vaes, Débora Votquenne en Steven Decraene duiken onder in de wereld van dark stores en flitsbezorgers.

Terzake Seizoen 2021 Aflevering 229 33 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Nieuwe coronavariant
  2. Verschalkt door het virus
  3. Dark stores zien het licht

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.