Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Heeft Joke Schauvliege fouten gemaakt in het PFOS-dossier?

In de PFOS-commissie kwamen vandaag Joke Schauvliege, voormalig Vlaams minister van Leefmilieu (CD&V), en Ben Weyts, toenmalig minister van Mobiliteit (N-VA), aan het woord. Schauvliege zegt dat ze geen fouten heeft gemaakt in het dossier. Pieterjan De Smedt volgde de commissie en interviewt Joke Schauvliege.

Zweden heeft extra militairen gestuurd naar het eiland Gotland. Het eiland, gelegen in de Oostzee op 300 kilometer van het Russische Kaliningrad, is strategisch heel belangrijk. De Zweedse regering wil aantonen dat ze “niet naïef zijn”. Wat kunnen de gevolgen zijn van de oplopende militaire spanning met Rusland? Jan Balliauw geeft een analyse.

Anne Frank en haar familie zouden verraden zijn door een Joodse notaris. Tot die bevinding komt een team van onderzoekers die moderne onderzoekstechnieken gebruikten. Ze analyseerden oude en nieuwe interviews, dagboeken, adreslijsten en oorlogsdossiers uit archieven wereldwijd, en toetsten deze tegen een aantal theorieën. In één van die theorieën werd de Joodse notaris genoemd. Hij zou mogelijk adressen hebben doorgegeven om zichzelf en zijn eigen familie te beschermen. Débora Votquenne brengt verslag over het onderzoek.

Terzake Maandag 17/01 30 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. PFOS-commissie
  2. Zweden paraat voor Russische militaire dreiging
  3. Wie heeft Anne Frank verraden?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.