Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

De quarantaineregels voor het onderwijs zorgen voor kopzorgen

De quarantaineregels voor het onderwijs bezorgen vele scholen en ouders kopzorgen. Door het hoge aantal besmettingen is het een constante reorganisatie voor klassen en gezinnen. De Centra voor Leerlingenbegeleiding vragen versoepeling van de maatregels. Kinderen die niet ziek zijn, moeten gewoon naar school kunnen, stellen de CLB’s voor. Zijn de regels te streng? Wat is de impact van versoepelen? Dirk van Zundert trok naar een lagere school in Harelbeke, waar heel veel besmettingen zijn. Viroloog Steven Van Gucht komt naar de studio.

Ongezien in het Vlaams Parlement: Vlaamse ministers hadden onderling een fel debat over de sociale woningen. Minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) en minister van Binnenlands Bart Somers (Open Vld) hadden deze week plannen gelanceerd rond sociale woningen en huisvesting. Deze vielen niet in goed aarde bij hun coalitiepartner CD&V en viceminister-president Hilde Crevits. Wouter Verschelden volgde het debat.

Frans president Macron mocht vandaag speechen in het Europees Parlement. Zijn land is nu voorzitter van de EU-Raad het komende half jaar. Macron is van plan om zijn stempel te drukken, want in april zijn het Franse presidentsverkiezingen. Steven Decraene bespreekt de ambities van Macron, Rob Heirbout licht toe wat de rol van Frankrijk in de EU zal zijn.

Terzake Woensdag 19/01 35 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Quarantaineregels in het onderwijs
  2. Vlaamse ministers in clinch over sociale woningen
  3. Frankrijk EU-voorzitter

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.