Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Nederlandse boeren blijven op straat komen tegen de stikstofplannen

Elk jaar zijn er in ons land meer dan 600 vrouwen die baarmoederhalskanker krijgen. En elk jaar sterven meer dan 200 vrouwen aan de ziekte. Met een betere test zouden de meeste van die gevallen op tijd opgespoord en behandeld kunnen worden. Sofie Vaes en Lauwke Vandendriessche schetsen de problematiek. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) reageert.

Blokkades van distributiecentra, havens en sluizen. Dat was het beeld van het boerenprotest vandaag in Nederland. Een vuist van het platteland tegen de stikstofplannen van Den Haag. Alvast één winnaar in dit complexe verhaal: de jonge politieke partij BoerBurgerBeweging. Medeoprichter van de partij en lid van de Tweede Kamer Caroline van der Plas doet haar verhaal.

De Marmolada. Koningin van de Dolomieten. De populaire berg was zondag het schouwspel van een vernietigend natuurfenomeen met een hoge menselijke tol. Een groot stuk van de gletsjer op de berg brak af en sleurde tientallen klimmers mee. De klimaatopwarming is de voornaamste boosdoener. Analyse door glacioloog Frank Pattyn (ULB).

Terzake Maandag 04/07 37 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Boerenkrijg in Nederland
  2. Baarmoederhalskanker beter testen?
  3. Schietpartij Illinois
  4. Klimaatdoden in Dolomieten?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.