Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Zorgen over kerncentrale Zaporozje

De kerncentrale is in Russische handen, maar volgens Rafael Grossi, hoofd van het Internationaal Atoomenergieagentschap, is de situatie er zeer onveilig. Jan Balliauw geeft een analyse.

56 miljard dollar winst in 3 maanden tijd voor Shell, BP, ExxonMobiel, TotalEnergies en Chevron. “Immoreel”, volgens VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. Hij roept alle regeringen op om meer belastingen te heffen op zulke recordwinsten. Kan dit? Willem Van Mullem legt het voor aan Mathieu Blondeel, onderzoeker energiepolitiek (Warwick Business School).

De mensen in Oekraïne proberen hun leven opnieuw op te pakken. In Kiev organiseert ‘Repair Together’ schoonmaakevents. Jongeren trekken als vrijwilligers naar locaties om op te ruimen, en DJ’s zorgen voor muziek. Een reportage van Nieuwsuur.

China is, zoals het had aangekondigd, begonnen met militaire oefeningen in de buurt van Taiwan. Hoe wordt in Taiwan gereageerd? Is hun leger opgewassen tegen China? Bram Vandeputte sprak met Tingting Liu, defensiejournalist bij TVBS News.

Terzake Donderdag 04/08 25 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot zaterdag 03/09

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Zorgen over kerncentrale Zaporozje
  2. Schoonmaakevents in Oekraïne
  3. ‘Immorele’ recordwinsten voor oliebedrijven
  4. Militaire slagkracht van Taiwan

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.