Ga meteen naar video

Wat wordt er geleerd in Vlaamse Koranscholen?

In Nederland is er commotie ontstaan na een reportage van Nieuwsuur en de krant NRC Handelsblad. Daaruit bleek dat er in salafistische moskeescholen aan kinderen wordt verteld dat mensen met een ander geloof de doodstraf verdienen. Vandaag kwamen er ook nog verhalen uit ons land bij. Daaruit blijkt dat er in bepaalde Koranscholen bij ons ook radicale gedachten verspreid worden.

 

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie, het Transgender Infopunt en Cavaria lanceerden deze week verschillende websites die hulp bieden bij psychologische problemen aan holebi's en transgenders. De cijfers liegen er niet om: 65 procent van de holebi's dacht al eens aan zelfmoord. Een kwart van hen ondernam zelfs één of meerdere pogingen. We zijn 2019: is de strijd niet gestreden?

 

Op het filmfestival van Oostende kreeg acteur Jan Decleir afgelopen weekend in het bijzijn van familie en vrienden een ere-Ensor, een onderscheiding voor zijn hele oeuvre én een ster op de zeedijk. Een gepast eerbetoon aan één van onze allergrootste acteurs, die op zijn 73ste kan terugblikken op een bijzonder rijke carrière in het Vlaamse theater en de film.

Vandaag Seizoen 2019 Aflevering 7 48 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Vlaamse Koranscholen
  2. Actua
  3. Vlaamse holebi’s
  4. Heilige oorlog in Scherpenheuvel
  5. Jan Decleir

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.