Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Vormt alcohol een probleem in het studentenleven?

Het academiejaar gaat weer van start, en zo ook de vele studentenfeestjes. De fakbars schenken bier én sterke drank aan scherpe prijzen, ondanks de oproep van de stad én de universiteit om het wat rustiger aan te doen. Studenten Jordi van Hyfte en Ella D’Hoe staan allebei achter de toog bij een fakbar. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt voor de gevaren van overmatig alcoholgebruik.

 

De film 'Girl' van Lukas Dhont deed het enorm goed en dat komt voor een groot stuk omdat het gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Nora Monsecour. Nora werd geboren als Aaron. Ze schreef haar levensverhaal neer in een boek: 'De Weg naar mezelf'. Nora heeft een tweelingbroer Arno Monsecour, voetballer bij Sporting Lokeren. Broer en zus schuiven samen aan tafel.

 

11.11.11 lanceert een nieuwe campagne: 'Changemakers'. Dat zijn letterlijk mensen of organisaties die de wereld veranderen. Ze vechten tegen ongelijkheid, onrecht, klimaatverandering, ... 11.11.11 neemt het voor hen op omdat de vrijheid van meningsuiting op veel plaatsen onderdrukt wordt. Het gezicht van de campagne is Johannes Faes aka Tourist le MC. 11.11.11-directrice Els Hertogen schuift mee aan.

 

Vliegende reporter Sander Gillis trok naar de vrouwelijke winnaar van het Belgisch kampioenschap motorcrossen voor mannen.

Vandaag Seizoen 2019 Aflevering 13 52 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Moeten studenten minder drinken?
  2. Actua
  3. Nora en Arno Monsecour
  4. Kampioenschap motorcross
  5. 11.11.11-campagne met Tourist LeMC

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.