Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Waarom blijft ondernemen vooral een mannenzaak?

De voorzittersstoel in het Vlaams Parlement werd de afgelopen tien jaar warm gehouden door N-VA’er Jan Peumans. Hij deed dat op geheel zijn eigen manier en soms een tikje eigenzinnig. Maar vandaag zwaait Liesbeth Homans er officieel de plak. Hoe de Limburgse politicus zijn dagen vult én hoe kijkt hij nu naar ‘zijn‘ parlement, daar vertelt hij vanavond alles over.

 

Wie kan er nog volgen? Op slechts 22 dagen van de deadline is er nog steeds geen duidelijkheid over de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Correspondente Lia van Bekhoven woont al bijna 40 jaar in Londen. Toen ze er ging wonen was Prins Charles nog vrijgezel en Margeret Thatcher gewoon parlementslid. Lia volgt de Brexit al 3,5 jaar op de voet en na al die tijd kan ze er nog steeds van wakker liggen. Ziet zij het nog goedkomen?

 

Volgens Unizo is iets meer dan één op de drie ondernemers een vrouw. Waarom blijven vrouwen in de wereld van het ondernemen vaak een minderheid? Durven ze het niet? Of speelt er nog iets anders mee? We vragen het aan twee bekende volbloed ondernemers Véronique Leysen (Maurice koffiebar) en Eline De Munck (Odette Lunettes). Veronique heeft lang gezocht naar een vrouwelijke overnemer voor haar zaak en dat was geen eenvoudige opdracht. Ze doet vanavond haar verhaal.

 
Vandaag Seizoen 2019 Aflevering 23 49 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Stoelendans
  2. Actua
  3. 40 jaar in Londen
  4. Bicky
  5. Een vrouwen-zaak

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.