Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Marc Van Ranst geeft duiding bij de genomen maatregelen

De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist om de meeste strenge maatregelen met twee weken te verlengen, tot en met 3 mei. Met een aantal versoepelingen, zoals het bezoek van één gezond iemand aan inwoners van de woonzorgcentra. Marc Van Ranst geeft duiding bij de genomen maatregelen en blikt vooruit naar eventueel verdere versoepelingen de komende weken en maanden.

Geen grote evenementen deze zomer, dus ook geen Gentse Feesten van 17 tot en met 26 juli. Of kan er toch sprake zijn van een alternatief? We vragen het aan de Gentse burgemeester Mathias De Clercq. Hij staat ook stil bij de vele inbreuken op de coronamaatregelen tijdens het zonnige paasweekend in zijn stad. Zijn de Gentenaren corona-moe, zeker met een nieuw zonnig weekend in aantocht?

Onze koning mocht vandaag in intieme kring zestig kaarsjes uitblazen; een groots feest zat er niet in door dat ene virus. We praten over Filip met royalty-watcher Jo De Poorter. Hoe doet hij het? En hoe communiceren andere Europese vorstenhuizen tijdens de coronacrisis?

Leen Demaré schuift mee aan.

Vandaag Seizoen 2020 Aflevering 32 57 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Hoe beleeft Leen Demaré deze periode?
  2. We blijven nog even in ons kot
  3. Sander gaat tuinieren in Gent
  4. In Gent wordt niet gefeest
  5. Koning Filip 60

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.