Naar audiodescriptie

Femke De Grote

Femke De Grote Lachend

Relaties?

Kinderen?

  • Lucas (*)
  • Vic

Jobs?

  • Ter Smissen Baget (met Sam Bastiaens)
  • Zaakvoerder in De Noorderzon
  • Poetsvrouw
  • Taxichauffeur
  • Huidige job: zaakvoerder in De Withoeve
Femke en Nancy

Wie is Femke?

In haar leven heeft Femke nooit veel luxe gekend en ze is dan ook een echte overlever. Haar moeder Nancy heeft haar alleen opgevoed.

Tijdens een verblijf in Spanje ontdekt Femke dat ze een halfbroer heeft. Ze besluit de manisch-depressieve Rafael op te vangen. De relatie tussen broer en zus draait uit op een hevige romance, maar uiteindelijk kiest Femke voor haar vriend Peter. Wanneer ze zwanger is, kan Rafael zijn jaloezie niet langer verbergen. Hij zorgt dat Femke een miskraam krijgt en steekt Peter neer. Wanneer Peter het overspel tussen broer en zus ontdekt, gaat hij weg bij Femke. Ze zit in zak en as en zoekt haar toevlucht in drugs.

De situatie loopt nog verder uit de hand wanneer Femke onder invloed Simonne aanrijdt en vluchtmisdrijf pleegt. Wanneer ze beseft wat er gebeurde, geeft ze zichtzelf meteen aan. Veel mensen keren haar de rug toe, maar ze vindt steun bij Tim. Het heeft wat voeten in de aarde, maar de twee worden uiteindelijk een koppel. Onder zijn invloed wil Femke haar studies hernemen en terug iets maken van haar leven.

Peggy vraagt Femke om getuige te zijn op haar huwelijk met Peter. Femke aarzelt maar door de overtuigingskracht van Peter stemt Femke dan toch in. Als gevolg hiervan komen Femke en Peter meer en meer in contact en wordt het moeilijker om hun gevoelens voor elkaar te verstoppen. Wanneer Peter dan plots bij Femke aan de deur staat, kunnen ze elkaar niet weerstaan; Peter en Femke slapen samen. Peter vertelt Femke dat hij zelfs bereid is om zijn huwelijk af te blazen als zij dat wil maar Femke weigert. Ze voelt zich enorm schuldig en wanneer Tim haar ten huwelijk vraagt, biecht ze alles op. Tim geeft haar toch nog een kans maar dan ontdekt Femke dat ze zwanger is.

Femke zit in zak en as nadat Tim niets meer met haar te maken wil hebben. Met een paar glazen op, wordt ze door hem tegengehouden om te blazen. Ze blaast positief en schendt hiermee haar voorwaarden waardoor ze in de gevangenis moet.

Na zes maanden komt Femke hoogzwanger terug vrij. Iedereen gelooft dat Tim de vader is tot Nancy haar mond voorbijpraat tegen Peter. Peter stapt naar Femke en doet moeite om haar te overtuigen samen terug een gezin te vormen. Hoe graag ze ook wil ingaan op zijn voorstel, ze weigert omwille van Peggy. Na de geboorte van Lucas, beslist ze Peter toch toe te laten en gaan ze samenwonen. Ze worden echter niet gespaard van de pesterijen van Peggy die oplopen tot een ware wraakactie; ze ontvoert Lucas tijdens de babyborrel. Dankzij de tussenkomst van Frank komt alles uiteindelijk goed, maar Femke en Peter krijgen pas een jaar later te horen wat Peggy van plan was met hun zoontje.

Femke De Grote in het begin van haar verschijning in Thuis

Eddy en Peter kunnen de gebeurtenissen niet loslaten. Eddy plant een wraakactie, hij saboteert de camionette maar gaat er vanuit dat Peggy deze camionette zal besturen. Het loopt anders af, want Femke kruipt achter het stuur en neemt Lucas mee als passagier. Femke overleeft de crash, maar Lucas overlijdt. Eddy vliegt achter de tralies en Femke kan hem onmogelijk vergeven voor wat hij heeft aangericht.

Op professioneel vlak gaat het Femke beter voor de wind. Samen met Peter koopt ze de Zus & Zo over van Rosa en Peggy. Ze verbouwen de bed & breakfast tot De Withoeve, hun eigen bedrijfje in streekproducten. Ze nemen er ook hun intrek, samen met Femkes moeder, Nancy. Zij is de grote verzoener wanneer Peter met Femke wil trouwen, maar Femke geen tijd heeft. Uiteindelijk trouwen Peter en Femke toch.

Trouwfeest Femke en Peter

Nog meer goed nieuws, want Femke bevalt van een tweede zoontje: Vic. Het geluk van Femke en Peter kan niet op!

Ook in De Withoeve loopt alles op wieltjes. Intussen zijn ook Rosa en Kobe er gedeeltelijk gevestigd met hun Stevenson wijnen.

Het samenleven met mama Nancy verloopt niet altijd perfect, maar gelukkig kan 'pluspapa' Dieter de spanningen meestal onder controle houden. En anders kan Femke nog altijd een rondje gaan lopen om af te koelen ... De workouts met personal coach Arne moest Femke helaas staken, want hij kreeg een boontje voor haar. Oeps! Gelukkig heeft ze dokter Judith nog om samen te gaan lopen.

De taxi's van de Withoeve hebben ze opgedoekt. Zowel Femke als Simonne voelden dat ze erop uitgekeken waren. Nu kan Femke zich volop focussen op de Withoeve en kan ze meer tijd vrij maken om met Vic door te brengen.

Femke die een rondje gaat lopen

Wanneer Els, de moeder van Peter, weer opduikt, komt het tot een relatiecrisis tussen Femke en Peter. Wanneer Peter hoort dat Els alleen is op de kamer met Vic, slaan zijn stoppen compleet door. Zijn verleden van misbruik en gebruik door zijn moeder komt naar boven. Peter krijgt de trauma's niet uitgelegd, zelfs niet tegen Femke.

Uiteindelijk vindt Peter toch troost bij Femke. Els vertrekt en Peter en Femke focussen zich weer op de Withoeve en hun gezin met Vic.

De kleine Vic beleeft nog een ander trauma. Wat begint als enkele onschuldige video's met tante Britney eindigt in pesterijen. Britney's klasgenootjes Jelle en Charlotte willen ook filmpjes maken met Vic. Ze zetten Britney onder druk en ze ontvoeren Vic.

Gelukkig kan Eddy de kleine Vic redden. Hij schendt daarbij wel zijn voorwaarden, maar krijgt uiteindelijk excuses van Peter en hoeft niet opnieuw naar de gevangenis.

Eddy die Vic redt

Het liefdesgeluk tussen Femke en Peter mag helaas niet blijven duren. In seizoen 26 ontdekt Femke dat Peter nog een ander kind heeft uit een vroegere relatie met de naam Yasmine. Peter en Yasmine groeien dichter naar elkaar toe en Femke verliest het vertrouwen in haar man. De twee verbreken hun jarenlange relatie. Femke vindt troost in de armen van Kobe Baert.

Femke en Kobe aan een kampvuur

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.