Naar audiodescriptie

Eddy Van Notegem

Eddy Van Notegem ©één

Wie is Eddy?

Eddy Van Notegem is de ex-man van Nancy, de vader van Britney en het lief van Angèle. Vroeger kwam Eddy vaak gewelddadig uit de hoek, zeker als hij weer eens te veel gedronken had. Maar nu heeft Eddy zijn leven gebeterd.

Eddy deinst er niet voor terug een louche zaak aan te nemen, zolang hij maar geld kan verdienen. Dat brengt hem vaak in vervelende situaties. Zo zat hij al vast in een gevangenis in Wit-Rusland omdat hij in een drugstransport verzeild geraakte.

Hij probeert de bierwereld te veroveren met 't Slurfke, een bier dat hij samen met Frank, Waldek en David brouwde. Jammer genoeg mislukte hun avontuur. Het Slurfke is er wel gekomen.

Als zijn stiefkleinzoon Lucas geboren wordt, zien we een warme en bezorgde Eddy. Tot zijn eigen grote verbazing wordt hij de op de babyborrel als peter gevraagd.

We leren een heel nieuwe Eddy kennen, want Lucas is Eddy's oogappel. Wanneer Eddy zonder werk komt te zitten, werpt Eddy zich op als babysitter van dienst. Als Lucas oud genoeg is om naar school te gaan, neemt Eddy een job aan bij de Kabouters.

Eddy kan het niet verkroppen dat Peggy ooit zijn kleinzoon probeerde te ontvoeren. Hij bedisselt dan ook samen met Peter een plan om Peggy terug te pakken. Maar dan steekt de impulsieve kant van Eddy opnieuw de kop op. Hij saboteert de remmen van de camionette van De Withoeve, in de veronderstelling dat Peggy de camionette zal besturen.

Door Eddy's toedoen overlijdt zijn kleinzoon Lucas. Eddy wordt verteerd door een gigantisch schuldgevoel, hij bekent en vliegt achter tralies. Daardoor verliest hij ook zijn Nancy.

©één

Alles lijkt op te klaren voor Eddy wanneer hij Angèle leert kennen. De twee zijn een tijdje aan en af, maar geven uiteindelijk toe aan hun gevoelens. Ze wonen samen in het appartement van Angèle. Eddy werkt vast bij De Kabouters.

Eddy blijft wel een diepe hoop koesteren dat Femke en Peter hem op een dag kunnen vergeven voor wat er met Lucas is gebeurd. Het pikt dat hij nog altijd niet binnen mag in de Withoeve, omdat hij dan zijn voorwaarden schendt.

En dat gebeurt bijna. Wanneer Vic, de jongste zoon van Femke en Peter, wordt ontvoerd door de pesters van Britney, kan Eddy de kleine Vic redden. Wanneer Peter en Femke hem samen zien met Vic, slaan ze tilt. Gelukkig blijkt snel dat Eddy niks verkeerds deed, integendeel. Peter komt hem persoonlijk excuseren en bedanken. Maar Femke kan hem Eddy altijd niet vergeven voor Lucas.

©één

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.