Naar audiodescriptie

Frank Bomans

Frank Bomans

Relaties?

  • Getrouwd geweest met Jenny Verbeeck
  • Relatie met Bonnie
  • Slippertjes met Rosa Verbeeck, Leontien Vercammen, Véronique Van Sevenant
  • Momenteel: getrouwd met Simonne Backx

Jobs?

  • Loodgieter bij Sanitair Vercammen
  • Loodgieter + aandeelhouder bij Sanitechniek
  • Loodgieter bij Marie Design
  • Taxichauffeur bij Taxi Leo
  • Klusser bij De Kabouters
  • Momenteel: gepensioneerd
Frank en Simonneke omhelsen elkaar terwijl Kaat staat te kijken op een afstand

Wie is Frank?

Samen met Simonne krijgt Frank een zoon, Franky. Frank heeft ook nog twee dochters: Bianca uit zijn eerste huwelijk met Jenny én Peggy voortkomend uit een avontuurtje met Jenny's zus, Rosa.

Toen zijn schoonmoeder Yvette nog leefde, kon hij het niet laten om haar op stang te jagen, en dan moest Simonne natuurlijk bemiddelen.

In hun jongere jaren, waren Frank en zijn broer Luc op professioneel vlak in een constante concurrentiestrijd verwikkeld. Beiden deinsden niet terug voor minder zuivere praktijken. Zo verkreeg Frank extra aandelen in Sanitechniek in ruil voor de onthullende brief van Leontien over Luc.

Onder invloed van Eddy start Frank met fraudepraktijken. Hij weet er echter tijdig mee te stoppen. Maar wanneer het noodlot toeslaat, wordt hij door Luc in de val gelokt en belandt hij in de gevangenis. Hij komt gelukkig voorwaardelijk vrij zodat hij toch nog aanwezig kan zijn op het huwelijk van zijn dochter Peggy.

Frank vindt later werk bij een lokaal klusbedrijf, De Kabouters, onder leiding van Sam. Zijn collega's Toon en Adil zien hem echter als een indringer en dat kost hem bijna het leven na een uit de hand gelopen grap. Frank komt er bovenop en stilletjes aan worden alle plooien gladgestreken.

Franks zoon, Franky staat plots voor de deur met de boodschap dat hij in transitie is om vrouw te worden. Dat nieuws komt hard aan bij Frank. Wanneer Kaat een paar maanden later voor de deur staat, keert hij haar dan ook de rug toe. Simonne kan Franks gedrag niet aanvaarden. Frank vindt onderdak bij De Kabouters, daar krijgt hij ook de steun van Toon.

Toch kan Frank zijn Simonneke niet missen, hij onderneemt een laatste poging het nog goed te maken met haar, maar die poging draait op niets uit.

De tijd heelt alle wonden en Frank leert zijn dochter Kaat aanvaarden waardoor de rust bij de familie Bomans terugkeert.

Wanneer Luc zijn doodswens uitspreekt, krijgen Frank en Lowie het moeilijk. Ze proberen hem opnieuw zin te geven in het leven. Luc verandert echter niet van mening, maar wil als laatste wens graag met zijn broer en zoon op roadtrip naar Valencia. Onderweg sterft Luc een natuurlijke dood.

Frank, Lowie en Luc in gesprek

Frank is ondertussen met pensioen. Om de verveling tegen te gaan, helpt hij soms in De Withoeve. Helaas wordt hij tijdens een klus overvallen nadat hij met veel cash geld op zak terugkomt van bij een klant. Frank moet zelf op onderzoek gaan en komt uiteindelijk oog in oog te staan met Lander, die hem na de carjacking ook thuis aanviel én Olivia gijzelde toen de politie hem op de hielen zat. Frank gedraagt zich als een ware redder en grijpt Lander waarna hij eindelijk kan opgepakt worden.

Frank is ook een toegewijde opa van Hannah, de dochter van Tim en Sam. Daarnaast ontfermt hij zich over hun pleegzoon Joren, de zoon van Sams broer Bill die na de scheiding kampte met een alcoholverslaving. Toen hij eindelijk op de goede weg was, kwam Bill helaas om het leven bij een treinongeval waarvan Frank getuige was.

Frank achtervolgt Lander

Het vertrek van Kaat hakt er stevig in bij Frank. En hij moet ook afscheid nemen van zijn andere dochter Bianca. Zij sterft samen met haar man Mo in een auto-ongeval in Marokko. Frank ziet er enorm vanaf, maar de komst van zijn kleinzoon Robin is een lichtpuntje. Hij wil dat manneke alles geven wat hij kan, hij is tenslotte het enige wat hij nog heeft van Bianca.

Kaat neemt afscheid van Frank

Om de aandacht van Robin moet Frank wel vechten met die andere toegewijde oma: bobonneke Bastiaens. Frank en Marianne hebben regelmatig discussies over wie tijd met Robin mag doorbrengen.

Maar dan slaat het noodlot plots toe ten huize Bomans. Het huis waar ze jarenlang in gewoond hebben, vat vuur en brandt volledig af. Frank en Simonne staan plots op straat. Gelukkig vinden ze snel een nieuwe woonst boven het café van Sam: Bar Madam.

Nadat Sam het huis van dokter Judith overkoopt krijgt Frank samen met zijn Simonne weer een volwaardige woonplaats in de oude dokterspraktijk van het huis.

Frank die erdoor zit door het opbranden van de familiewoning

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.