Naar audiodescriptie

Judith Van Santen

Judith Van Santen

Relaties?

Kinderen?

Stan en Emma Van Damme

Jobs?

  • Flying doctor in Australië
  • Huisarts
  • Huidige job: spoedarts

Judith Van Santen is huisdokter. Ze woonde lange tijd in Australië samen met haar toenmalige man Kurt Van Damme en hun twee kinderen, Stan en Emma. Wanneer Kurt zijn job als piloot verliest, verhuizen ze naar België. Al snel scheiden de twee omdat Kurt een affaire had.

Judith start als arts in de dokterspraktijk van Ann De Decker en Geert Smeekens.

Ze koopt de loft over van Femke De Grote en trekt erin met Stan en Emma. Even later valt ze voor de charmes van Tom De Decker. Hij komt bij haar en de kinderen wonen.

Wanneer Tom het ouderlijke huis koopt van zijn moeder, verhuizen Judith, Tom en de kinderen naar daar. In het nieuwe gezinnetje loopt het leven, naast de puberstreken van Stan en Emma, zijn gewone gangetje totdat Tom Judith ten huwelijk vraagt. Door haar ervaring met Kurt gelooft Judith niet meer in het huwelijk maar ze stapt uiteindelijk toch met Tom in het huwelijksbootje.

Het huwelijksfeest eindigt helaas in mineur wanneer Judith te weten komt dat Tom haar meerdere malen bedrogen heeft met Karin, zijn collega. Judith is gebroken maar vraagt meteen de scheiding aan. De scheiding verloopt harder dan verwacht en ook Stan en Emma lijden eronder.

Judith voelt zich nog slechter wanneer Stan uiteindelijk kiest om bij Tom te gaan wonen. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar ex-schoonzus en collega Ann De Decker. Zij is samen met haar dochter Sandrine na de breuk met Mayra ook ingetrokken bij Judith en Emma.

We leren ook de zus van Judith kennen: Thilly. Zij duikt vlak voor de trouw van Tom en Judith op omdat ze de feestelijkheden niet wil missen. Al gauw blijkt dat Judith en Thilly geen sterke zussenband hebben en erg verschillend zijn. Thilly, die ongeveer de hele wereld al heeft afgereisd, doet uiteindelijk wat ze altijd al heeft gedaan: verdwijnen, weer opduiken en opnieuw verdwijnen.

Judith wordt closer met Jacques, hoewel hun relatie eerst start als goede raad van een dokter naar een patiënt. Deze raad doet Jacques even vertrekken, maar eens hij terug is, groeit het toch uit tot een knipperlichtrelatie.

Judith doet de aanzet om Jacques te kussen, maar ze heeft te veel gedronken en Jacques houdt haar af. Daarna verloopt de relatie met aantrekken en afstoten. Stan, zo bleek later, is hiervoor de reden.

In tegenstelling tot wat iedereen in haar omgeving denkt, is het Stan die haar mishandelt en niet Jacques. Judith zal echter nooit haar zoon verraden en laat de waarheid in het midden waardoor een relatie met Jacques uiteindelijk helemaal afspringt. Thilly is gelukkig telkens op het juiste moment in de buurt en vangt haar zus zo goed mogelijk op. Judith begint opnieuw na te denken over een relatie met Tom die op zijn beurt helemaal voor Karin kiest.

Op aanraden van Ann en Tania begint Judith aan een nieuwe hobby: boksen. Daar laat ze een oogje vallen op de boksleraar Jasper. Wanneer uitkomt dat Jasper een vrouw heeft, laat Judith hem snel vallen.

Na haar breuk met Jasper vindt Judith als snel liefde in de vorm van een jongere man: advocaat Dries Van Aken. Ondanks hun groot leeftijdsverschil en Dries zijn verleden als prostituee en casanova is de liefde intens en passioneel. Ook tussen Stan, Emma en Dries klikt het goed.

Stan heeft ondertussen regelmaat en discipline geleerd in het leger en doet het steeds beter. Hij krijgt de kans om op missie te gaan in Mali en neemt afscheid van zijn moeder en zus voor lange tijd. Ook Emma vat het plan op om samen met haar nieuw lief Jef te verhuizen naar Peru.

Deze plannen werden bijna gedwarsboomd door Judiths ex Jacques. Hij kampt met een schotwond en ontvoert Judith om hem te verzorgen. Gelukkig komen Thilly en Waldek achter de locatie waar ze gevangen gehouden wordt en bevrijden haar. Politieagent Tim Cremers schiet Jacques neer en Judith is gered.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.