Naar audiodescriptie

Kobe Baert

Kobe Baert

Wie is Kobe Baert

Kobe Baert, een jongeman van 23 jaar, komt solliciteren voor de functie van chef-kok in de Withoeve. Femke en Peter zijn onder de indruk van zijn gerecht, gemaakt met eigen gekweekte kruiden.

Het is duidelijk dat hij de beste kandidaat is en hij mag direct beginnen. Kobe leert al snel iedereen van de Withoeve kennen en het is vooral Nancy die enorm gecharmeerd wordt door hem.

Kobe's biologische moeder is Karin Baert, maar Karins moeder is degene die Kobe heeft opgevoed. Wanneer die stervende is, zoekt Kobe terug contact met Karin. Hij leert ook zijn vader Steven kennen en wordt meteen opgezadeld met een grote last. Steven heeft de erfelijke vorm van ALS en Kobe blijft ook drager. Hij ontspoort helemaal met drank en drugs. Hij komt terug op het rechte pad met hulp van Peter.

In die liefde probeert hij het met Thilly, Olivia en zelf Tamara, maar hij ondervindt geen geluk. In zijn donkere periode heeft hij een kortstondige relatie met Kaat, maar hij verzwijkt aan de frustraties en werkt die uit op Kaat. Hij slaat Kaat in het ziekenhuis. Dit bleek de laatste druppel en hij besluit te rehabiliteren. Kaat en hij leggen het later bij.

Wanneer Steven trouwt met Rosa, bouwt Kobe een mooie vriendschap uit met Rosa. Steven beslist dat hij euthanasie wenst en Kobe en Rosa groeien nog dichter bij elkaar. Samen nemen ze afscheid van het vaderfiguur.

Kobe en Rosa nemen afscheid van Steven

Om Steven te eren, openen Rosa en Kobe, met de hulp van Waldek, samen een wijnshop met de naam STEVENson. Het gaat terug beter met Kobe. Het doet hem goed om in het bijzijn te zijn van Rosa. Ook de banden met zijn moeder Karin worden terug aangehaald en de twee groeien terug wat naar elkaar toe.

In de liefde loopt het Kobe ook voor de wind. Hij start een relatie met de mooie Paulien. De twee zijn dolverliefd en trouwen al heel snel. Ze hopen op die manier sneller in aanmerking te komen voor adoptie.

Kobe trouwt met Paulien

Het huwelijk blijkt even impulsief als Kobe zelf. Jacques, de nieuwe man van Rosa en seriemoordenaar, stookt in het hoofd van Paulien. Ook krijgen onze twee gevallen tortelduifjes een negatief adoptieadvies. Paulien trekt de ring van haar vinger en verhuist weg van Kobe.

Onze chef-kok vindt troost en begrip in de armen van Femke. Kan Femke hem de stabiele toekomst geven die hij zo nodig heeft?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.