Naar audiodescriptie

Lowie Bomans

Lowie Bomans

De zestienjarige Lowie wordt terug naar België gestuurd nadat zijn moeder Leontien in Mexico in een tragisch verkeersongeval is omgekomen. Omdat hij minderjarig is, moet hij bij zijn vader Luc Bomans gaan wonen, een man die hij nooit echt heeft gekend. Erger nog, zijn moeder heeft hem altijd verteld dat zijn vader overleden was. Voor Lowie is de schok dan ook heel groot wanneer hij hoort en ziet dat Luc nog leeft.

De eerste weken verlopen alles behalve vlot tussen vader en zoon. Lowie begint pas te ontdooien wanneer hij Jana leert kennen. Stilaan verbetert ook de relatie tussen Lowie en zijn vader. Hij neemt zijn intrek in het appartement van Julia en Luc.

Lowies liefdesrelatie met Jana loopt op de klippen wanneer Jana voor Bram kiest. Lowie kan gelukkig wel op de steun van Julia blijven rekenen. Hij leert ook Olivia kennen, de beste vriendin van Jana. De twee worden verliefd en beginnen een relatie.

De tiener gaat door een moeilijk periode wanneer zijn beste vriendin Jana haar ongeboren kind Jack verliest. Zijn vader was verantwoordelijk voor dit ongeval. Hoewel Lowie eerst volledig achter z’n vader stond, wordt hij met z’n neus op de feiten gedrukt. Lowie valt zijn vader aan met een moersleutel waardoor Luc in het ziekenhuis belandt. Hij bekent dat hij z'n vader heeft neergeslagen, maar Luc zorgt er voor dat zijn zoon er met een werkstraf vanaf komt.

©één

Lowie krijgt een grote erfenis van zijn moeder, hij wil met deze erfenis een huis kopen, maar komt nog wat geld tekort. Dat geld leent hij van Yvette, zodat hij uiteindelijk samen met Sam De Witte toch een huis kan kopen. Aangezien Lowie zelf architect in wording is, neemt hij de inrichting voor zijn rekening. Jana, Olivia, Paulien, Sam en Tim nemen hun intrek in de woning. Daar groeien Jana en Lowie steeds dichter naar elkaar toe en de oude liefdesgevoelens steken opnieuw de kop op. Ze belanden een aantal keer samen in bed, maar krijgen last van wroeging tegenover Olivia. Wanneer Olivia hierachter komt stelt ze Lowie voor de keuze: zij of Jana. Lowie kiest voor zijn Olijfke en Jana verlaat het huis. Dit betekent ook een tijdelijke breuk in de vriendschap tussen Jana en Olivia.

Terwijl Lowie en Luc opnieuw dichter naar elkaar toegroeien, ontdekt Lowie onder andere dat zijn vader verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder, Leontien. Dit is voor Lowie de druppel: hij wil zijn vader nooit meer zien. Dit raakt Luc heel diep. Nadat hij ontmaskerd wordt in een fraudezaak, onderneemt Luc een zelfmoordpoging. Hij overleeft, maar kan onmogelijk nog voor zichzelf zorgen. Lowie voelt zich verantwoordelijk voor de depressieve gevoelens van zijn vader en hij neemt de zware zorgen voor zijn vader op zich.

Naast de zorgen om zijn vader, probeert Lowie zich ook te focussen op zijn studies architectuur. Dit zorgt ervoor dat Lowie af en toe de pedalen verliest, en daar lijdt zijn relatie met Olivia ook onder. Wanneer Arne plots op de proppen komt, leren we de jaloerse kant van Lowie kennen. Hij krijgt foto's te zien van Olivia met Arne. Ook al betekenen deze foto's niets, het vertrouwen tussen Lowie en Olivia is weg. Lowie wil de relatie nog een kans geven, maar dat ziet Olivia niet zitten. Zij begint een relatie met Arne, maar na een tijdje loopt die relatie weer stuk. Lowie en Olivia vinden bij elkaar het geluk terug en vormen opnieuw een koppel.

Bob ziet ondertussen in Lowie, die architectuur studeert, de perfecte zakenpartner. Met de nodige overtuigingskracht slaat het duo de handen in elkaar en ontstaat hun eigen bedrijfje: Boowie. De samenwerking verloopt meestal heel goed en ondertussen is ook Tania voltijds bij hen aan de slag.

©één

Lowie en Olivia leren ook Emil kennen en willen graag zijn pleegouders worden. De twee doen dit goed, totdat Emil ervoor zorgt dat de zwangere Paulien van de trap valt. Ze verliest haar kindje en Emil wil uit het huis. Dit zorgt voor spanningen tussen Olivia en Lowie, maar ze komen er sterker uit.

Wanneer Emils nieuwe pleegouders een au pair zoeken om mee te gaan naar Londen, grijpt Olivia deze kans. Lowie mist zijn Olijfke heel erg. Wanneer hij bij haar op bezoek gaat in Londen, heeft ze nooit tijd voor hem. Lowie begint zich steeds eenzamer te voelen en stort zich in het nachtleven. Hij fladdert wat rond en bedriegt Olivia uiteindelijk met Frederieke, de gerante van Bar Madam.

Olivia komt zijn slippertje te weten en keert terug naar België om hun relatie te beëindigen: over en uit voor Lowivia. Lowie flirt in het rond en neemt verschillende vrouwen mee naar huis, tot grote frustratie van Tamara die in hetzelfde huis woont met haar baby Leo. Lowie beseft dat hij te ver is gegaan.

Wanneer Jorens klasgenoot Viv komt werken als poetshulp in Lowies huis, leren de twee elkaar beter kennen. Ze blijken een goeie klik te hebben. Op een gezellige avond in Bar Madam komt het tot een kus. Maar ze hebben geen relatie... zeggen ze.

©één

Na een tijd gaat het slecht tussen Viv en Lowie en de twee gaan uit elkaar. Lowie verdrinkt zijn verdriet en duikt opnieuw het nachtleven in. Hij leert Roxanne, de zus van een klant, kennen en ze worden friends with benefits. Zij brengt hem op het slechte pad. Lowie raakt in de ban van verdovende middelen. Nadat zijn beste vriend Bob de diagnose van kanker krijgt, besluit Lowie dat hij zich wil herpakken. Roxanne is razend dat Lowie niks meer van haar wil en kiept een overdosis drugs in zijn drank. Lowie belandt in het ziekenhuis en herinnert zich niks meer.

Lowie deelt kort daarna de lakens met Emma en de twee beginnen een relatie. Hij merkt echter snel dat hij nog gevoelens heeft voor Viv, die intussen samen is met Jef. De vier gaan samen op weekend naar de Ardennen. Daar wint Lowie zijn Viv terug.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.