Naar audiodescriptie

Marianne Bastiaens

Marianne Bastiaens

Marianne is de weduwe van dokter Walter De Decker en moeder van Tom en Ann. Ze heeft de touwtjes graag stevig in handen. De familie De Decker heeft haar welstand aan de overleden vader van Marianne te danken. Marianne investeerde haar centen met wisselend succes in het loodgietersbedrijf “Vercammen”, het krantje “Uit & Thuis” en “Hof Ter Smissen”, dat Rosa als gerante runde.

Sinds jaar en dag heerst een gespannen sfeer tussen Marianne en Rosa. Mariannes boezemvriendin Jenny heeft het ondertussen al opgegeven om de relatie tussen beide dames te lijmen.

Marianne dacht het geluk te hebben gevonden bij Geert maar een nieuwe verliefdheid stak de kop op wanneer ze David, de vader van Mayra, ontmoette. Ze koos uiteindelijk toch voor Geert maar die maakte het haar niet gemakkelijk. Marianne blijft een hele tijd alleen achter en overweegt te trouwen met Ivo Courtois, een advocaat van goede naam en afkomst, ondanks dat er geen liefde was tussen hen. Wanneer Ivo Marianne onder druk zet, komt Geert net op tijd tussen. Hij wil Marianne terug en Marianne twijfelt geen moment: ze kiest terug voor Geert.

De sfeer ten huize Marianne neemt een grillige turn wanneer Mayra obsessief besluit zwanger te willen worden. Marianne gaat absoluut niet akkoord met de keuzes die Ann en Mayra maken en dat zorgt voor spanning die op de schouders van Ann terechtkomt. Het gevecht wordt uiteindelijk uitgevochten voor de rechtbank waar in eerste aanleg Ann de winnaar is en Marianne haar huis dient te verlaten. Maar Marianne blijft niet bij de pakken zitten en ze doet een tegenzet; het ongedaan maken van de schenking van het huis, dit lukt haar ook. Hierdoor verliest ze wel iedereen die haar dierbaar was. De ruzie ten huize Bastiaens / De Decker kent een hoogtepunt wanneer Marianne en Mayra in een gevecht verwikkeld geraken bovenaan de trap. Beide dames vallen van de trap. Mayra is op dat moment zwanger, maar verliest gelukkig haar kindje niet. Een paar weken later krijgt Mayra toch een miskraam. Door de val belandt Marianne in een rolstoel, er staat haar een lange revalidatie te wachten. Het voorval zorgde ervoor dat Ann en Marianne opnieuw dichter naar elkaar toe groeien.

Ondertussen wordt Geert onterecht opgepakt voor de ontvoering op Emma. Marianne gelooft niet in zijn onschuld en dit zorgt voor een breuk tussen hen. Marianne doet er alles aan om hem terug te winnen, maar dit lukt niet. Zeker wanneer Geert opnieuw de liefde vindt bij Hélène, breekt er iets bij Marianne. Ze wil Geert doen bloeden en ze besluit hem aan te klagen wegens mishandeling. Ze probeert hiervoor bewijzen te verzamelen door aan Eddy te vragen haar opzettelijk te verwonden. Eddy weigert dit en daarom verwondt Marianne zichzelf. Wanneer dit uitkomt, besluiten Ann en Tom om Marianne gedwongen te laten opnemen. Zover komt het niet, maar Marianne vertrekt wel naar de kust samen met Jenny en Leo. Daar leert ze William kennen, een oude jeugdvriend. Uiteindelijk trouwt Marianne ook met hem.

Marianne en William

Ze probeert ook de brokken met Geert te lijmen en besluit de klacht tegen hem te laten vallen. Geert eist, onder druk van zijn nieuwe vrouw, Hélène, een schadevergoeding. Marianne wilt deze betalen, maar ontdekt dat Hélène aast op Geert z’n geld. Er ontstaat een rivaliteit tussen Marianne en Hélène. Wanneer Marianne ontdekt dat Hélène er een minnaar op na houdt, wilt ze Geert hiervan op de hoogte brengen. Hélène is razend op Marianne en het komt tot een ruzie in de spreekkamer waar Geert tussenkomt. Niet veel later ligt Geert levenloos op de grond. Zowel Hélène als William beweren dat Marianne de dood van Geert op haar geweten heeft. Marianne wordt dan ook gearresteerd. Maar na enige tijd blijkt dat Hélène de schuldige is. Ze houdt er ook een affaire met William op na. Hélène en Tom proberen Marianne te waarschuwen voor William, maar zij wil niet luisteren. Marianne verkoopt zelfs haar huis zodat er niets zou overblijven voor de erfenis aan haar kinderen. William voelt zich in het nauw gedreven, hij probeert Marianne te vermoorden, gelukkig kan Judith Marianne nog net op tijd reanimeren. William vliegt de gevangenis in.

De relatie met haar kinderen kent nog enkele obstakels. Ze betrapt Ann tijdens een vrijpartij met de veel jongere Jessica. Ze keurt de relatie niet goed en probeert ze uit elkaar te krijgen. Wanneer Tom en Judith in het huwelijksbootje stappen, is Marianne dolgelukkig. Maar de twee zijn maar net getrouwd of de affaire tussen Tom en Karin komt aan het licht. Marianne is er niet over te spreken.

Marianne vormt een hechte vriendschap met Leo dankzij de dood van Jenny en de twee wonen zelf een tijdje samen. De vonk slaat over. De relatie met haar kinderen betert nu Ann een relatie heeft met Tania. Ze blijft het moeilijk hebben met de relatie van haar zoon en Karin.

Toch komt het tot een breuk met Ann wanneer uitkomt dat Marianne wist dat Walter Tania jaren geleden verkrachtte. Ann wil niets meer met haar te maken hebben en verhuist naar Kaapverdië. Marianne gaat haar daar bezoeken om te vertellen dat Leo haar ten huwelijk heeft gevraagd. Ann wil haar niet zien en slaat de uitnodiging om naar het trouwfeest te komen af. Dat kwetst Marianne. Desondanks stapt ze toch in het huwelijksbootje met Leo.

Marianne in het begin van haar verschijning in Thuis

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.