Naar audiodescriptie

Peter Vlerick

Peter Vlerick

Peter is een vlotte dertiger, alleen over zijn privéleven en zijn emoties lost hij niet veel, wat soms voor conflicten en onbegrip kan zorgen.

Peter stampt een eigen notariaat uit de grond, maar moet dat sluiten nadat Nina hem financieel pluimt. Tom maakt een advocatenkantoor van het notariaat en hij neemt Peter in dienst. Peter en Tom zijn niet alleen collega's, maar ook goede vrienden.

Na de tragische dood van zijn vriendin Sofie begint Peter een relatie met Femke. De relatie loopt op de klippen wanneer hij ontdekt dat Femke een affaire heeft met haar halfbroer. Daarna geeft hij de liefde nog een kans met Peggy.

Peter wil een gezin starten met Peggy en stelt een loodzware adoptieprocedure voor maar zijn verleden met Femke staat hem in de weg. Peter neemt afstand van Peggy en lost zijn problemen op. Het lukt en hij keert naar Peggy terug met een huwelijksaanzoek. Toch kan hij aan zijn gevoelens voor Femke niet weerstaan en ze belanden in bed. Na een afwijzing van Femke, treedt hij toch in het huwelijksbootje met Peggy.

Peter is Peggy's steun en toeverlaat wanneer ze blind wordt. Als hij verneemt dat Femke zwanger is van hem, neemt hij de zware beslissing om Peggy te verlaten en kiest hij voor Femke en hun zoontje Lucas. Dit roept wraakgevoelens op bij Peggy. Zij ontvoert Lucas, maar Frank kan ervoor zorgen dat Lucas niets overkomt en weer veilig bij z'n ouders terechtkomt.

Peter en Femke geven elkaar het jawoord.

Peter en Femke stampen hun eigen zaak uit de grond. Ze verhandelen streekproducten onder de naam 'Lucas Events', dat later De Withoeve wordt. Maar hun geluk wordt plots afgebroken door het accident van Femke en Lucas. Femke overleeft de crash, maar hun zoontje Lucas overlijdt. Peter richt al z'n haat op Peggy, maar het was Eddy die met de remmen van de camionette sjoemelde. Hij wou niet Lucas treffen, maar wel Peggy.

Peter en Femke proberen het vreselijke trauma te verwerken. Ze verhuizen naar De Withoeve en treden uiteindelijk in het huwelijksbootje.

Femke krijgt opnieuw te horen dat ze zwanger is. Het geluk bij Peter en Femke kan niet op wanneer hun gezonde zoon Vic wordt geboren. Ze wonen met hun gezinnetje in De Withoeve, samen met Nancy, Britney en Dieter.

Aan de vriendschap tussen Peter en Tom komt een eind nadat Tom beslist om ondanks Karins verdediging van Eddy toch te blijven samenwerken met Karin. Tom probeert sindsdien hun vriendschap nieuw leven in te blazen, maar Peter houdt lang de boot af.

Tussen Peter en Kobe klikt het dan weer wel goed sinds Kobe wordt aangenomen als kok in De Withoeve. Zelfs na Kobes uitspattingen en onvermijdelijke ontslag, blijft de vriendschap tussen Peter en Kobe na enige spanningen in stand. Het is ook dankzij Kobe dat Peter zijn avontuurlijke kant heeft ontdekt en ze gaan samen regelmatig vissen en kamperen.

© één

Peter en Femke blijven een sterk koppel, noch Kobe noch Arne kunnen zich ertussen wringen. De kus tussen Kobe en Peter wordt afgedaan als een misverstand terwijl Arne dan wel op staande voet ontslagen wordt als sportcoach na zijn kus met Femke.

Naast enkele personeelsperikelen krijgt de Withoeve ook af te rekenen met een moord in één van de kamers. Tijdens een event van Boowie wordt Hua, een internationale delegaat, dood teruggevonden en alles wijst in de richting van Arne, die op dat moment ook net ontslagen werd door Peter. Arne blijkt onschuldig en het was Lander die uit geldnood, per ongeluk Hua gedood heeft en er met het geld vandoor gaat. Gelukkig wordt hij opgepakt.

Marianne mag dankzij Nancy in het appartement in de Withoeve blijven wonen. Wanneer Sandrine komt te overlijden, door de hand van Dieter, verhuist Marianne naar een serviceflat in het gebouw van Leo. Het appartement wordt direct geclaimd door Stevenson die het graag ombouwen tot een wijnshop. Peter heeft er oren naar en de werken gaan van start. Na enkele problemen met de bouwvergunning, lijkt het project niet te kunnen doorgaan. Maar bij Peter begint het te kriebelen om heel de Withoeve een make-over te geven en dat doet hij ook: Dieter krijgt een vaste plaats achter de toog.

© één

Alles gaat goed met Peter en de Withoeve, maar op een dag krijgt hij een telefoontje van zijn moeder, Els: ze is ernstig ziek. Peter heeft geen goede band met zijn moeder en denkt dat Els hem iets wijsmaakt. Wanneer hij met haar mee naar het ziekenhuis gaat, worden zijn twijfels teruggefloten: Els heeft wel degelijk een hersentumor.

Het kost Peter veel moeite om normaal om te gaan met zijn moeder, maar hij beslist om haar toch te steunen en toe te laten. Tot Els op een avond met Vic alleen is op haar kamer. De stoppen slaan door bij Peter. Zijn verleden van misbruik en gebruik door zijn moeder komt naar boven.

Peter krijgt zijn gevoelens onmogelijk verwoord, zelfs niet tegen Femke. Het komt bijna tot een breuk, maar gelukkig durft hij Femke uiteindelijk toch toe te laten.

Ze komen er sterker uit als koppel, maar beleven nog een trauma wanneer Vic plots verdwijnt. Hij wordt ontvoerd door Jelle en Charlotte, twee klasgenootjes van Britney die haar al maandenlang pesten. Ze willen ook filmpjes maken met Vic, zoals Britney eerst deed. Gelukkig kan Eddy de kleine Vic redden. Hij breekt hierbij wel zijn voorwaarden, maar hij hoeft niet naar de gevangenis.

Peter stapt persoonlijk naar Eddy toe om zijn excuses aan te bieden en om hem te bedanken om Vic te redden.

© één

Femke en Peter gaan enkele mooie jaren in. Ze genieten van elkaar en van hun gezinnetje. Tot de dag dat er plots een oude bekende voor Peters neus staat: zijn ex Nina Oostvogels. Helaas voor Peter is zij niet alleen teruggekomen, ze hebben namelijk een dochter samen met de naam Yasmine. Peter en Yasmine groeien dichter bij elkaar.

© één

Femke lijkt eerst blij dat vader en dochter elkaar teruggevonden hebben na al die jaren maar helaas is ze het vertrouwen in haar man wel kwijt. Ze vindt troost in de armen van Kobe en Peter en Femke zetten een punt achter hun huwelijk.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.