Naar audiodescriptie

Rosa Verbeeck

Rosa Verbeeck

Wanneer haar jeugdliefde Luc Bomans weer opduikt, kan Rosa niet anders dan bekennen dat haar dochter Peggy het resultaat is van een slippertje met Frank, de broer van Luc. Nadat ze haar kapsalon aan haar neus ziet voorbijgaan, wordt Rosa gerante in Hof Ter Smissen. Na de brand start ze met Jenny een bed and breakfast: de Zus & Zo.

Ze vindt het geluk bij de Poolse immigrant Waldek. De twee kennen enkele moeilijke momenten. Zo zorgt het verlies van hun adoptiezoon Kasper voor een heel zware periode. Stilaan geraakt Rosa er weer bovenop. Ze herleeft wanneer haar dochter Peggy gaat trouwen met Peter.

Wanneer Peggy blind uit een carjacking komt en de scheiding met Peter moet verwerken, verlegt Rosa haar focus volledig op haar dochter. Daarnaast zorgen de spanningen tussen Peter, Femke, Peggy en Rosa ook voor moeilijkheden in de Zus & Zo. Door al deze zorgen verliest ze de connectie met Waldek. Die beslist dan ook een einde te maken aan zijn huwelijk met Rosa.

Rosa blijft niet bij de pakken zitten, ze zoekt een appartement en ook op professioneel vlak vindt ze een nieuwe uitdaging: ze volgt een opleiding tot verzorgende. Rosa vindt werk in het verzorgingstehuis waar Luc Bomans verblijft sinds hij in een rolstoel zit.

Rosa breidt haar vriendenkring uit. Ze verzoent zich na vele jaren met Marianne en bouwt ook met Leo een mooie vriendschap op. Met haar buurvrouw Angèle heeft Rosa een goeie klik en ze wagen zich opnieuw aan het uitgaansleven.

Uiteindelijk vindt Rosa ook op liefdesvlak weer het geluk bij Steven Lambrechts, de papa van Kobe en de ex van Karin Baert. Wanneer Luc sterft, neemt Steven echter afstand van Rosa omdat hij schrik heeft dat ze te veel verdriet en pijn zal voelen bij zijn onvermijdelijke dood, aangezien Steven lijdt aan ALS. Na een romantische list van Kobe, vinden Steven en Rosa elkaar terug en kiest Steven Rosa boven Karin.

Na Stevens dood baat Rosa samen met Kobe Stevenson uit, een wijnshop ter ere van Steven. De wijnshop is een groot succes. De wijnen maken ze zelf van druiven uit hun eigen wijngaard waar ook Waldek werkt. Helaas hangt hun een grote boete boven het hoofd door fraude van Steven dat pas na zijn dood is uitgekomen. Kunnen ze Stevenson nog redden?

Rosa stelt ook haar hart weer open voor de liefde. Ze begint een relatie met Jacques. Kobe is geen fan van Jacques, maar legt zich neer bij de keuze van Rosa.

Helaas blijkt Kobe het bij het juiste eind te hebben. Jacques was eigenlijk een moordenaar en verkrachter. Hij bedreigt Rosa zelfs eerst maar ze komt er met de schrik van af.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.