Naar audiodescriptie

Simonne Backx

Simonne Backx

Simonne is de dochter van Yvette. Samen met Frank heeft ze één zoon, Franky, die later Kaat werd. Enkele jaren geleden maakte ze kennis met haar vader Stan, een jeugdliefde van Yvette. Ondertussen weten we ook dat Simonne nog een dochter heeft, Sam De Witte. Simonne heeft altijd een goede band gehad met de intussen overleden moeder van Frank, Florke, en haar man Rogerke. Voor een luisterend oor kan ze terecht bij haar beste vriendin Julia.

In het verleden heeft Simonne al heel wat slippertjes van Frank met moeite door de vingers gezien. Toch bleek ook voor haar de verleiding te groot wanneer haar ex-man Herman zijn laatste dagen met haar wou doorbrengen. Frank zette haar aan de deur, maar ondanks alles kwamen de twee weer samen.

Op het trouwfeest van Franky werd Simonne aangereden door Femke. De revalidatie blijkt zwaar, maar ze bijt door. Ze ontpopt zich zelfs tot een echte zakenvrouw en neemt samen met Peggy het taxibedrijf van Leo over. Na een volledige revalidatie stapt ze zelf ook terug in een taxi. Terwijl haar eigen zoon laat weten dat hij in Amerika zal blijven, biedt ze een thuis aan voor Lowie, Jana en Bram.

Enkele jaren later staat Franky weer voor de deur met de boodschap dat hij in transitie is om vrouw te worden. Een paar maanden later is het al zover: we maken kennis met Kaat. Frank heeft het bijzonder moeilijk met deze verandering. Hij kan z'n dochter niet aanvaarden, daarmee zet hij ook zijn huwelijk met Simonne op het spel.

Intussen heeft Frank Kaat aanvaard als vrouw en is de rust bij de familie Bomans weergekeerd. Frank en Simonne kunnen weer als gelukkig koppel genieten van van hun dochter Kaat.

Simonne en Frank

Maar dan staat plots Sam De Witte voor Simonneke haar deur. Sam beweert de dochter te zijn van Simonne. Ze gelooft haar eigen ogen niet, 36 jaar geleden werd er tegen haar gezegd dat het kind doodgeboren zou zijn geweest. Maar Sam heeft DNA-bewijs dat zij familie is van Angèle, de zuster van Simonne. Het bleek uiteindelijk een list te zijn van Yvette, de moeder van Simonne. Zij zou niet gewild hebben dat haar dochter op zo'n jonge leeftijd al een kind zou hebben. Simonne en Sam groeien dichter bij elkaar en ze aanvaarden elkaar opnieuw als moeder en dochter.

Simonne en Same

De relatie tussen Simonne en Yvette krijgt daarentegen een harde klap. Het is zo erg dat de oma op straat beland. Nadat ze een herseninfarct krijgt, draait Simonne gelukkig bij. En gelukkig maar wat niet veel nadien moet de familie Backx afscheid nemen van hun geliefde moeder. Yvette sterft thuis aan een hartaanval.

De familie Backx neemt afscheid van Yvette

Na het afscheid van Yvette moet het gezin afscheid nemen van een ander gezinslid. Kaat heeft beslis om op rondreis te vertrekken. Frank en Simonne nemen voorgoed afscheid van hun dochter.

Net wanneer het koppel na al het verdriet eindelijk een beetje rust krijgt, volgt er alweer een grote tegenslag. Frank en Simonne beslissen hun huis te verkopen om kleiner te gaan wonen. Maar dan slaat het noodlot toe. Het huis brandt af en Frank is de verzekeringen vergeten betalen. Het oerkoppel staat op straat. Gelukkig vinden ze onderdak in het appartementje boven Bar Madam. Handig want Simonne start er ook haar nieuwe carrière als barvrouw.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.